Ecologische verzorging en biologische bescherming tegen insecten

Twee nieuwkomers bij Elements

Vanaf week 22 heeft distributeur Elements twee nieuwe merken in het portfolio: het Nederlandse merk Care Plus Bio en Ecoliving.

Care Plus Bio - Natuurlijke bescherming tegen insecten
Care Plus Bio is de biologische tak van het merk dat we kennen van producten die beschermen tegen insecten. Er zijn drie wetenschappelijk onderbouwde werkzame actieve ingrediënten, te weten Deet, Citrodiol en Icaridin De Care plus Bio producten zijn gemaakt op basis van ingrediënten met een biologische oorsprong en met respect voor de gezondheid en het milieu. De actieve stof citrodiol is Ecocert-gecertificeerd. Ook zijn er bewuste en duurzame keuzes  gemaakt voor het verpakkingsmateriaal. Er is onder andere gekozen voor materialen zoals gerecycled HDPE  of materialen van biologische oorsprong zoals suikerriet. Om papier te besparen, is de bijsluiter in de verpakking geïntegreerd.

Het Care Plus Bio assortiment met de Anti-Insect, Anti-Tick Insect SOS gel en de tekentang.

Het assortiment bevat een spray die tot 6 uur beschermt tegen muggen en knutten. De Care Plus Bio Anti-Insect bevat natuurlijke eucalyptus citriodora olie. Om bescherming te bieden tegen teken is er Care Plus Bio Anti-Tick. Een natuurlijk insectwerend middel, ook op basis van eucalyptus citriodora olie. Beide middelen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en volwassenen. Daarnaast heeft het merk ook een kleine tekentang die te bevestigen is aan de sleutelbos zodat je die altijd bij de hand hebt. De tang is verwijdert alle soorten teken, groot en klein, en is gemaakt van 70% biobased PLA (maïs) en 30%
afbreekbaar polyester, OK biobased gecertificeerd.

Toch gebeten?
Als de insecten toch hebben toegeslagen, is er verlichting in de vorm van Care Plus Bio Insect SOS gel. Die werkt verzachtend en verzorgend na een insectenbeet zoals die van de mug, de wesp en de paardenvlieg, maar verzacht ook na een kwallenbeet of contact met brandnetels of de eikenprocessierups. De gel is gemaakt op basis van een natuurlijke formule en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen.

Ecoliving
De missie van Ecoliving is ecologisch leven toegankelijker maken door middel van échte plasticvrije, vegan producten. Als een familiebedrijf doen ze er alles aan om deze planeet een tikkeltje beter achter te laten dan hoe we erin zijn gekomen. Ecoliving is lid van 1% for the planet en doneert 1% van de omzet aan organisaties die onze planeet beschermen. Daarnaast zijn ze ook een carbon-neutraal gecertifieerd bedrijf.

Een greep uit het aanbod van Ecoliving

Al de producten zijn bewust dicht bij huis vervaardigd met kwaliteitsvolle natuurlijke materialen. Zo zijn er plantaardige, plasticvrije tandenborstels en flossdraad dat niet gemaakt is van ruwe olie, maar van hernieuwbare bronnen zoals mais PLA. Ook is er een brede range van natuurlijke zepen en shampoos. Voor huishoudelijk gebruik zijn er blokken afwaszeep, houten schrob-, vaat- en wc-borstels en composteerbare sponsdoekjes en vuilniszakken.

Alle producten zijn vegan en 88 procent wordt geproduceerd in Europa. Grondstoffen van buiten Europa worden niet per luchtvracht geïmporteerd, maar per boot naar Europa gebracht.

Voor meer informatie:
Elements 
Patrick Hulleman
+31 (0)6 150 34 684
patrick@elementsbvba.be
www.elementsbvba.be


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven