Gepresenteerd tijdens online event

Wilde rozen vormen de basis van nieuwste Urtekram range

Tholen - Het Deense Urtekram stelde vanmorgen de nieuwste range tijdens een online event voor. Soft Wild Rose is de nieuwste range van Urtekram Nordic Beauty. Hierin komen botanische geuren en verzorgende natuurlijke oliën samen. De range bestaat uit zes producten. Het is een combinatie van natuurlijke ingrediënten en aromatherapie om haar, huid en geest te verzorgen. 

Alle deelnemers van het online event ontvingen voorafgaand hieraan een pakket met daarin de Soft Wild Rose-range. Na het gezamenlijk uitpakken nam Mia Petersen het woord. De marketing manager van Urtekram vertelde kort over de rijke geschiedenis van het bedrijf. Urtekram begon in 1972 als een klein kruidenwinkeltje in Denemarken en is uitgegroeid tot één van de grootste bio-merken van Scandinavië. De producten worden wereldwijd naar meer dan 30 landen geëxporteerd. 

Linksboven Mia Petersen. In het midden op de onderste rij Line Friss.

Nadat het merk Urtekram ontstaan was, verhuisde het bedrijf naar Noord-Jutland, waar voldoende ruimte was voor een productiefaciliteit en kantoor. "Nog altijd produceren we alle producten zelf in Denemarken." Ze vertelde ook nog wat meer over de redenen om voor Urtekram te kiezen. Denk aan de verschillende certificeringen (Ecocert-Cosmos Organic, Fairtrade, Allergy Certified en Vegan) en het feit dat Urtekram zelf alle kruiden- en bloemenextracten produceert. 

Ook schonk ze aandacht aan de bewuste keuzes die Urtekram op het gebied van verpakkingen maakt. "Sinds 2019 is meer dan 85% van ons assortiment verpakt in plantaardige verpakkingen gemaakt van suikerriet."

Vervolgens was het de beurt aan Line Friis om exact te laten zien wat je allemaal kunt doen met de producten uit de range. Line is oprichter van holistische spa Dare to Care (Kopenhagen). Ze liet zien hoe je thuis op eenvoudige wijze een 'mindful experience' kunt creëren. Line gaf ook diverse tips. Zo is het belangrijk om de shampoo eerst goed te laten schuimen op je hand voordat je het aanbrengt op je haar. "Daardoor bescherm je het haar beter en is het makkelijker uit te spoelen. Laat het ongeveer een minuut intrekken, hierdoor komt de geur van botanische rozen vrij en blijft deze nog langer in het haar hangen." 

Dare to Dream met Soft Wild Rose
Soft Wild Rose is een plantaardige body- en haircare collectie die de voedende ingrediënten aloë vera en shea boter combineert met de warme, delicate geur van botanische rozen. De producten bestaan uit ingrediënten die voor minstens 99% van natuurlijke oorsprong zijn. 

De collectie bestaat uit:

  • Colour Preserve Shampoo (€7,99)
  • Colour Preserve Conditioner (€7,49)
  • Body Wash (€6,99)
  • Body Lotion (€9,99)
  • Hand Wash (€7,99)
  • Hand Cream (€6,49)

Verkrijgbaarheid
Soft Wild Rose van Urtekram Nordic Beauty is vanaf nu verkrijgbaar via de (online) winkel van Holland & Barrett, of bij de grotere biologische speciaalzaken. Kijk voor meer informatie op www.urtekrambeauty.com.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven