Stijgende omzetcijfers vragen meer opslagruimte

Nieuw magazijn voor Marma dankzij sterke groei

Het Tiense familiebedrijf Marma is uitgebreid met een nieuw magazijn in de Fred Chaffartlaan 11 in Tienen. Corona strooit duidelijk geen roet in het eten van Marma. Ze doen het zelfs beter dan ooit. Door die toenemende vraag werd het vorige magazijn te klein en was Marma genoodzaakt om uit te breiden. Het gloednieuwe magazijn is gebouwd aan de Feed Food Health Campus in Tienen met nog altijd een centrale ligging in de Benelux. En vlak aan de E40.

Grotere opslagruimte 
Doordat de teelt van bioproducten zo fors stijgt, werd het oude magazijn te klein. Het nieuwe depot biedt de oplossing met grotere opslaglocaties voor zowel droog-, vers- als diepvriesproducten. Ook het aantal laadpoorten is toegenomen zodat de leveringen vlotter en sneller kunnen verlopen. 

Energiebesparing
Het magazijn is gerealiseerd op een ecologisch verantwoorde manier met aandacht voor energie en milieu. Zo hebben ze heel wat maatregelen genomen om energie te besparen zoals het plaatsen van isolatiewanden, LED verlichting en driedubbele thermische glasburelen. Verder liggen er ook 480 zonnepanelen op het magazijn waarbij de overtollige energie zal worden opgeslagen als koude in de diepvries. Verder zijn er geluidsarme schroefcompressoren en ventilatoren, drie hemelwaterputten voor eigen gebruik, twee zinkvijvers voor insijpeling van het overtollige regenwater en een parking op grasdallen voor waterinsijpeling.

Voor meer informatie: www.marma.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven