Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tractor voor de een, biologisch groentenpakket voor de ander

‘Wees loyaal, koop lokaal’. Met die kreet wil de Heinose winkeliersvereniging de dorpsbewoners oproepen om lokaal hun aankopen te doen. De boodschap is niet alleen bedoeld voor particulieren, maar ook voor ondernemers. 

Een voorbeeld van zo'n lokale samenwerking geven Overesch biologische landbouw en Landbouwmechanisatiebedrijf Heino. Jan en Rick Overesch kunnen bij het mechanisatiebedrijf terecht voor onderhoud en reparatie, maar ook als er een nieuwe tractor moet worden aangeschaft.

Andersom doet de familie Hullegie, eigenaar van LMB Heino de boodschappen in de winkel van Overesch. Bij de aanschaf van het nieuwe werkpaard voor de familie Overesch kwamen de groentepakketten die in de biologische boerderijwinkel verkocht worden ter sprake en dat klonk Christian wel goed in de oren. Verse groente en fruit: lekker, gezond en lokaal. "En zo werken we samen en (onder)steunen we elkaar", aldus beide ondernemers.

Publicatiedatum: