Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingsmiddelen en fermentaties duurzaam in glas onder vacuüm bewaren

Voedsel in glazen potten vacuüm bewaren, dat klonk Peter van Berckel in de oren als een duurzame droom. Sinds een paar weken test hij Nanostopper. "Een geniale vinding", vertelt hij. "Ik ben er wild enthousiast over. Ik ben er zo blij mee dat ik het direct heb opgenomen in het assortiment van mijn webshop. Mijn missie om de keuken zoveel mogelijk plastic free te maken krijgt hiermee een enorme boost."

Langere houdbaarheid
Met Nanostopper kun je in flessen, potten en containers vacuüm creëren door lucht te verwijderen. "Zuurstof is één van de belangrijkste elementen die zorgen voor verlies van smaak, voedselbederf en narigheid bij fermentaties. Minder zuurstof betekent minder oxidatie. Met Nanostopper wordt oxidatie vertraagd en zal de inhoud langer vers blijven en zijn smaak behouden. Denk aan gesneden groente of fruit, noten en zaden (walnoten, pijnboompitten, paranoten), koffiebonen, een open fles kwetsbare (lijnzaad)olie of wijn. Koop in bulk en verdeel grote hoeveelheden in kleine potjes. Portioneer maaltijden, maak verse snacks of lunches (salad in a jar) vooruit, bewaar restjes. 

Vacumeer in een glazen pot
Met Nanostopper transformeer je elke glazen conservenpot in een handomdraai in een vacuüm bewaarcontainer. Maak snel en veilig een gat in het deksel, leg de Nanostopper er op, vacumeer met het pompje en bewaar tot 5x langer. Minder plastic, minder verpakkingen, minder voedselverspilling. 

Lees voor meer informatie de blog van Peter over dit onderwerp.

www.petervanberckel.nl

Publicatiedatum: