Nieuwe lijn duurzame verpakkingen voor Fair Trade bio-teler Wholesum

Wholesum, een Fair Trade-gecertificeerde teler en exporteur van biologische AGF, heeft een nieuwe duurzame lijn groenteverpakkingen gelanceerd. De nieuwe lijn zal worden gebruikt voor het verpakken van de producten die Wholesum jaarrond levert, zoals komkommers, courgettes, pompoen, paprika's en trostomaten. 

De nieuwe verpakking bestaat uit een recyclebare en biologisch afbreekbare kartonnen schaal en een eveneens biologisch afbreekbare wikkel. Iedere schaal is geschikt voor het verpakken van twee stuks van iedere groente, of voor 453gr trostomaten. De schalen zijn vochtbestendig en stevig en garanderen dat de producten kunnen ademen, goed zichtbaar zijn, waarbij de ook voedselveiligheid van veld tot vork gewaarborgd is. 

 

De nieuwe verpakkingen van Wholesum' bestaan uit een recyclebare en biologisch afbreekbare kartonnen schaal en een biologisch afbreekbare wikkel in verschillende kleuren.

“Biologisch telen betekent niet alleen het implementeren van duurzame teeltpraktijken maar ook het ontwikkelen van duurzame verpakkingen die de planeet geen schade toebrengen," zegt Ricardo Crisantes van Wholesum. "We hebben een lange weg afgelegd van onderzoeken en het testen van prototypes maar we zijn blij met hetgeen we nu aan onze klanten en consumenten aan kunnen bieden."

De verpakking is niet alleen duurzaam maar valt ook op. Iedere wikkel heeft een eigen kleur die contrasteert met de verpakte groenten en de kartonnen schaal. De verpakkingen zijn stapelbaar en lenen zich bij uitstek voor het creëren van kleurrijke winkeldisplays.  

"De noodzaak voor AGF-verpakkingen is het afgelopen jaar sterk toegenomen vanwege Covid-19, de groei van de e-commerce en de behoefte aan duurzamere verpakkingsalternatieven. Het tijdstip waarop we onze nieuwe verpakking introduceren, had dus niet beter kunnen zijn," zegt Crisantes. "We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe lijn verpakkingen zal beantwoorden aan de behoeften van onze klanten en consumenten."

Met deze nieuwe lijn geeft Wholesum blijk van haar voortdurende streven naar duurzaamheid. Het bedrijf heeft nieuwe verpakkings-alternatieven onderzocht om het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen, zoals plastics, sterk te kunnen verminderen.

Voor meer informatie: 
Joanna Jaramillo
Wholesum
Tel: +1 (520) 455 – 7589
joannaj@wh.farm
https://www.wh.farm/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven