Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We denken aan combinatie van fysieke beurs en online workshopprogramma"

Workshops BioKennisWeek bezocht door 11.314 personen

Tholen - De statistieken van de BioKennisWeek zijn bekend. De workshops en netwerkcarrousels zijn door in totaal 11.314 personen bezocht. Dit zijn gemiddeld 114 personen per workshop. De teller stond op 2.500 registraties. Men kon de online stand van 59 bedrijven bezoeken en in totaal 99 workshops en netwerkcarrousels volgen.

Michaël Wilde, directeur van organisator Bionext, heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste editie van de BioKennisWeek (18 tot en met 22 januari 2021). "Terugkijkend is het hele gevoel rondom de BioKennisWeek boven verwachting positief. En mijn beeld kwam goed overeen met dat van de andere mensen die ik er over gesproken heb. We nemen dit zeker mee richting de toekomst. Dit format biedt enorme kansen aan de achterban om zich te laten zien. Dit is door diverse bedrijven heel goed opgepakt."

Rechts Michaël Wilde tijdens de Biokwis. Naast hem van links naar rechts: Marjolein Keuning, Jan Groen en IJsbrand Snoeij. 

De ervaringen die tijdens de BioKennisWeek zijn opgedaan, zorgen voor de nodige inspiratie. "We denken bijvoorbeeld aan een combinatie: twee dagen fysieke beurs om elkaar te ontmoeten en de andere drie dagen staan in het teken van leren. Dit format werkt voor het geven van workshops heel goed. Wel hebben we allemaal behoefte aan verbinding en dit kan toch het beste tijdens een fysieke beurs tot stand komen. Op de beursvloer kunnen we dan ook de grote onderwerpen behandelen, zoals de bekendmaking van de winnaars van de Bioproductverkiezing." Hiervoor moet Bionext overigens wel op zoek naar een nieuwe locatie, nu de IJsselhallen niet meer beschikbaar zijn. "We gaan alle mogelijkheden de komende tijd doorspreken met onze achterban. We zijn erg benieuwd naar hun visie hierop."

Veel boeren en tuinders
Michaël geeft ook aan positief verrast te zijn over de betrokkenheid van boeren en tuinders bij de BioKennisWeek. "Dit was verreweg de grootste groep die van de partij was tijdens de BioKennisWeek, goed voor ruim een derde van het totale aantal geregistreerde deelnemers. Dit had ik van tevoren echt niet verwacht."

Live programma
Op woensdag en donderdag is gekozen voor een live programma vanuit de Brabanthallen. "Dit zorgde voor een welkome afwisseling. Zo vond ik de uitreiking van de Bioproductverkiezing heel geslaagd. Deze week ga ik de cheques persoonlijk bij de winnaars langs brengen. En ik vond het bijvoorbeeld ook heel interessant om vanuit de studio in gesprek te gaan over kringlooplandbouw met Rob van Brouwershaven, de programmadirecteur Implementatie Visie bij het ministerie van LNV. Marjolein Keuning presenteerde het programma in de studio in de Brabanthallen. Wat een prof, daar ben ik ook heel blij mee."

Complimenten voor het team
De Bionext-directeur is heel tevreden over het verloop van de BioKennisWeek. "Wat dat betreft ben ik vooral ook heel trots op het team. Alles wat Bionext doet, kwam bij elkaar. De drie teams Kennis & Innovatie, Marketing & Communicatie en Service & Informatie hebben er een mooie week van gemaakt. Ook hebben Maria van Boxtel en Geertje Schlaman alles rond de workshops zo ontzettend goed geregeld. Ik wil iedereen die op enige wijze betrokken is geweest bij de BioKennisWeek hartelijk bedanken."

Voor meer informatie: [email protected] en www.bio-beurs.nl