Almar Fernhout, Smyle:

"We hebben nu 85.000 tubes tandpasta bespaard"

Poets elke dag minimaal twee keer je tanden, werd je vroeger al geleerd. Maar wat te denken van al die moeilijk te recyclen tubes? Het Nederlandse bedrijf Smyle wil daar iets aan doen, met een veel duurzamere tablet-tandpasta. Bij BNR The Green Quest was gisteren Almar Fernhout te gast, waar hij vertelde over dit product. Presentator Harm Edens testte het product even.

Tandpasta wordt geleverd in plastic tubes, gemaakt van aardolie. Door de verschillende laagjes plastic, soms ook nog om een dun laagje aluminium heen, is het technisch èn economisch bijna onmogelijk om tubes te recyclen. "Bovendien belanden er elk jaar zo'n 1,5 miljard op onze vuilnishopen en in oceanen", zegt Almar Fernhout. Met Smyle presenteert hij tandpasta-tablets, zónder plastic dus. Elke klant ontvangt een glazen flesje dat kan worden bijgevuld bij een volgende bestelling.

Ook te gast was Peter Rem, hoogleraar Resources & Recycling aan de TU Delft. Hij vertelt over de wereld van afval scheiden, recycling en vooral het hergebruik van plastic. Spoiler alert: over 10 jaar lijken onze methodes in weinig meer op die van vandaag.

Klik hier om het fragment terug te luisteren.

Bron: BNR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven