Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische Monastrell, Bobal en Muscat voor € 3,99 in het winkelschap

Mureda kennen veel mensen van de zeer succesvolle Drágora serie. Kenmerkend voor de wijnen van dit bedrijf is dat ze altijd afkomstig zijn van hun eigen druiven en op de Bodega worden geperst, gefermenteerd en gebotteld. Door alles in eigen hand te houden, weten deze Spanjaarden jaar in jaar uit een uitstekende kwaliteit te garanderen die naast biologisch ook nog eens (gecertificeerd) Vegan is.

Nu is Natrada met hen een project aangegaan met Monastrell en Bobal druiven. Unieke soorten die van oorsprong ook nog eens thuishoren in het La Mancha gebied. De teelt van deze druivenrassen is duur, maar een paar maanden geleden werd Ramon van Huffelen (eigenaar Natrada) door hen gebeld. Ze wilden samen met hen proeven en bottelen. Uitgangspunt was om te komen tot een serie volle maar soepele wijnen. Het etiket moest een verwijzing worden naar de Moorse invloeden die La Mancha kent. De Mosaico wordt, ondanks dat de druivensoorten duurder zijn, voor dezelfde lage prijzen als de Drágora aangeboden.Ramon: "We zien dat veel consumenten momenteel bij de speciaalzaken makkelijk een fles wijn meenemen. De horeca is dicht en mensen verwennen zichzelf en hun familieleden graag eens nog wat extra. Daarbij wil men voor de feestdagen ook wel een keer wat anders dan de geijkte druivensoorten. Een spannende rode Monastrell doet het dan heel goed en dat die dan ook nog eens voor € 3,99 in de winkelschappen ligt, speelt natuurlijk ook mee."

Hij vervolgt: "De nieuwe wijnen zijn heerlijk zonder er iets bij te eten, maar doen het uiteraard ook uitstekend bij feestelijke maaltijden. Deze rode feestwijn met Monastrell bijvoorbeeld is een explosie van zwart fruit. Heerlijk bij luxe vlees, ribbetjes, paddenstoelen, eend, lamsrack en worstjes. Wit met Muscat (droog!) doet het goed bij ham, (aardappel)salade en gravad lax, maar kan ook met kalfsoesters, kwartels, asperges, garnaaltjes, gamba, inktvis en eend. De fijne rosé (van Bobal) past weer goed bij allerhande borrelhapjes en lichte gerechten."

Natrada zorgt ervoor dat een mooie poster bijgeleverd wordt. En of dit een blijvertje wordt? "Eén maand verkoop geeft al een goed beeld. De rosé is al uitverkocht, dus ja, alle drie de wijnen blijven definitief in ons assortiment", aldus Ramon.

Voor meer informatie: [email protected] en www.natrada.nl 

Publicatiedatum: