Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg:

"Als je een levende kerstboom wilt, ga dan voor een biologische"

Presentatrice Antoinette Hertsenberg concludeerde gisterenavond het volgende: "Als je een levende kerstboom wilt, kun je het beste voor een biologische gaan." Dit deed ze na afloop van een item in Radar over kerstbomen. 

In Radar werd aandacht geschonken aan het dilemma tussen de kunstkerstboom of een echte kerstboom. En welke je dan moet kiezen. "Je viert een heel mooi traditioneel feest, maar we zetten een boom in huis waar elke symboliek van weggeslagen is. Er is zoveel gif op gebruikt, je hebt gewoon een chemisch pakketje in je huis staan om een nostalgisch prachtig mooi feest te vieren", aldus boswachter André Donker in het item.

De boswachter ziet de akkers met kerstbomen als dode akkers en die akkers raken de hele natuur er omheen. "Er staat echt een wegwerpartikel op. Het boompje staat vier weken in jouw huis en daarna gooi je hem bij het grof vuil. Dat is een ongelooflijk zware belasting voor het milieu."

Daarna bezoeken ze met de boswachter een biologische kerstbomenkwekerij (van Lowlander beer). Daar toont hij de biodiversiteit rond de bomen die daar staan.

Daarna komt Kyra Gunneweg, bedenker van Adopteer een Kerstboom aan bod. Zij vertelt hoe het adoptietraject in zijn werk gaat en hoe de klant de boom elk jaar kan zien groeien (zie ook het andere artikel in Biojournaal van vandaag).