Gemaakt door de brouwers in Gulpen

Nu in de winkel: BATU Kombucha

Suikervrij, volwassen en tintelend fris: BATU Kombucha is nieuw. BATU is 100% biologisch, dubbel gefermenteerd en ongefilterd, en gebrouwen in het meest duurzame brouwhuis van Europa. Een avontuurlijk, anders en lekker fris drankje. Nu in de winkel: BATU Passion Fruit & Hop, Ginger & Lemon en Lime & Mint.Dubbel dubbel
Dubbel fermenteren is niet de snelste manier om kombucha te maken, maar wel de lekkerste. De basis van BATU is sencha, een kruidige groene thee die een beetje naar citrus smaakt. Die thee gaat samen met suiker, gist en bacteri├źn in een open kuip waar de eerste fermentatie voor frisse zuren en prachtige smaakaroma's zorgt. Na dertig dagen wordt er verse thee en fruit toegevoegd, en mag alles nog een klein weekje verder fermenteren. De kombucha is dan volledig op smaak en vooral ook: suikervrij. Dat laatste is vrij uniek: de gemiddelde kombucha in Nederland bevat vier suikerklontjes. Nergens voor nodig.

Jan-Paul
Als Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener, in 2017 bij Restaurant De Ceuvel zit, krijgt hij van de kok een glas zelfgemaakte kombucha. Jan-Paul is gelijk onder de indruk. Het drankje is heerlijk fris, complex en de smaak is volwassen. Het blijkt nog gebrouwen te zijn ook! Jan-Paul verdiept zich in thee, scoby's en wilde fermentatie en hij vormt zich een visie. Samen met zijn brouwmeester werkt hij aan een biologische kombucha vol smaak, en die geen suiker bevat. Het duurt anderhalf jaar en dan zijn ze tevreden. Jan-Paul noemt het merk BATU, naar het Mongoolse woord voor moed en kracht.BATU kombucha is ongefilterd. Ongefilterde kombucha is soms een beetje troebel, maar wel een stuk lekkerder. Het wordt gebrouwen in Gulpen in het meest duurzame brouwhuis van Europa.

Er zijn drie smaken BATU kombucha:

  • Passion Fruit & Hop
  • Ginger & Lemon
  • Lime & Mint

Nu te koop bij Albert Heijn en in de BATU-webshop.
330 ml voor 1,89 euro

Voor meer informatie: info@batukombucha.com en www.batukombucha.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven