Fratelli Simonato lanceert plasticvrije verpakking voor bio-kruiden

Al meer dan 20 jaar geleden werd er bij het Italiaanse Fratelli Simonato aandacht besteed aan biologische teelt en aan vraagstukken die te maken hadden met ecologische duurzaamheid. Dit heeft ertoe geleid dat er innovatieve oplossingen zijn ontworpen op het gebied van verpakkingen. Na BIO KEPOS 3, een volledig milieuvriendelijke verpakking, is er nu ook een geheel plasticvrije verpakking met de naam BIO & PAPER PACK.

Rosanna Bertoldin en Carlo Simonato

“De nieuwe plasticvrije verpakking is gemaakt van waterafstotend papier en is daardoor zeer geschikt om kruiden in te bewaren. De onmisbare houder, die bedoeld is voor de uitstalling bij de verkooppunten, is gemaakt van gerecycled karton en daardoor geschikt voor contact met voedsel”, zeggen Carlo Simonato en Rosanna Bertoldin van het familiebedrijf Fratelli Simonato. 

Fratelli Simonato is al twintig jaar actief op de markt met zijn kwaliteitskruiden, die volledig biologisch zijn. De pandemie heeft de werkorganisatie onder druk gezet, maar de regels worden nageleefd en er wordt afstand gehouden. Op deze manier kan het bedrijf de markt blijven voorzien van kruiden.

BIO&PAPER PACK, de nieuwe plasticvrije verpakking van Fratelli Simonato.

“We hebben ons verplaatst in de consument en een nieuw type afzet voorbereid. Helaas is dit ontstaan vanwege de situatie rondom het coronavirus, maar het is noodzakelijk. Klanten kunnen telefonisch hun kruiden bestellen en dit wordt vervolgens bij hen thuis bezorgd”, zeggen marketingmanagers Rosanna Bertoldin en Belinda Piasentin. 

“Door het aanvraagformulier op onze website in te vullen, of door rechtstreeks met ons te bellen, kunnen de kruiden worden besteld en vervolgens worden ze in pakketten van zes stuks thuisbezorgd.”

Fratelli Simonato heeft een breed scala aan kruiden die worden geteeld in verschillende periodes van het jaar. Een bepaalde pepersoort, die vrij pittig van smaak is, wordt jaarrond geteeld.

“Zuiverheid, spiritualiteit en authenticiteit zijn de waarden die terug te vinden zijn in onze kruiden. Alles wordt geteeld volgens de strikte procedures van de biologische methode. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om de consument een gezond gewas te garanderen.”

Ook dit jaar teelt het bedrijf weer biologische kerststerren. Deze zijn geteeld in kassen en verkrijgbaar in potten van 10, 12 en 14 centimeter. Daarnaast zijn er ook potten van 20 centimeter die bestaan uit twee of drie kerststerren.

In casa Simonato, anche la tradizionale Stella di Natale e' biologica

“We hebben besloten om de biologische methode toe te passen voor het telen van kerststerren, waarmee we nogmaals laten zien dat we het belangrijk vinden om de natuur te respecteren.”

Voor meer informatie:
Ortoflorovivaistica F.lli Simonato
Via Vò di Placca, 58 
35020 Due Carrare (PD) - Italië
+39 49 912 5935
info@simonato.com 
www.simonato.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.