Nieuw: Amanprana Sal Verde

Witte tijm: kruidige smaakmaker in plaats van zout

Sal Verde is Portugese witte tijm en typisch voor de Portugese keuken. Het wordt er ook 'puur zout' genoemd en wordt gebruikt om gerechten af te kruiden en smaak te geven. Hierdoor heb je minder of zelfs geen zout meer nodig. 

"Sal Verde is ongeëvenaard in de wereld van tijm en onvergelijkbaar superieur. Het is van ons, het is Portugees, het is de moeite waard om te weten", aldus professor in de kruidenkunde, Prof. José Ribeiro Ljm.

De witte tijm van Amanprana komt uit Centraal Spanje en Portugal. "Sal Verde Thymus Mastichina heeft kleine ovale blaadjes met een sterk aroma en een intense smaak. Het is een tijmsoort met een frisse en kruidige geur. Naast kruidige smaakmaker is het daarom ook heerlijk om te gebruiken in aromatherapie", vertelt Tim Spek.

Sal Verde productieproces: na het plukken, wordt de witte tijm gedroogd en daarna fijngemalen.

"Sal Verde Amanprana is gedroogde en fijngemalen witte tijm in een mooi aardewerk potje dat leuk staat op aanrecht en tafel. De groene kleur en de heerlijke geur van Sal Verde zal iedereen instinctief doen grijpen naar dit kruidenpotje."

Gebruik witte tijm als zoutvervanger
Sal Verde witte tijm van Amanprana kan in de keuken gebruikt worden ter vervanging van keukenzout. "Het geeft een frisse, kruidige geur aan gerechten en intensiveert de smaak van je eten waardoor je minder of zelfs geen zout meer hoeft te gebruiken. Vergeet peper en zout; strooi Sal Verde op al je gerechten."

Witte tijm bij aromatherapie
"Zodra je Sal Verde van Amanprana ruikt, begrijp je meteen dat je het ook als aromatherapie kan gebruiken. De frisse, intense geur verfrist en geeft je luchtwegen verlichting. Strooi wat Sal Verde in heet water om mee te dampen of gebruik het met wat olie in een geur- of potpourri-brander."

De kracht van tijm
Dampen met witte tijmolie om vrijer te ademen, is één van de langst bestaand volksgeneeskundige toepassingen van tijm. De Egyptenaren en Etrusken gebruikten tijm in combinatie met andere kruiden om hun doden te balsemen. De oude Grieken en Romeinen waardeerden tijm als keukenkruid en om zijn geneeskundige eigenschappen. Tijm is een veelzijdig krachtig kruid.

In de Portugese keuken zien ze al lang de meerwaarde van witte tijm of Sal Verde. Ze gebruiken het in tal van gerechten zoals tomaten met rijst en witte wijn (arroz de tomate), tuinbonensalade met witte tijm (favas frescas em salade), amandeltaart met witte tijm (peixhinos da horta), Portugese rijst met broccoli en witte tijm (Arroz de Brocolis)

Voor meer informatie:

Tim Spek (salesmanager Nederland)
Amanprana
Brechtsebaan 42, Unit 70
BE 2900 Schoten
tim.spek@noble-house.tk 
www.amanprana.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven