"Geldstress beïnvloedt gezond eetgedrag"

Financiële, mentale en fysieke gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Minder goede voeding en stress door geldzorgen leiden ertoe dat kwetsbare groepen vaker kampen met aandoeningen als obesitas en diabetes type II. Gezondheidsproblemen maken het vervolgens weer moeilijk om uit de financiële zorgen te raken. In een project in Utrecht Noordwest proberen de gemeente Utrecht, het Louis Bolk Instituut en Purpose dat proces te doorbreken.

In het project in Utrecht Noordwest wordt ingezet op gezonde voeding. Er wordt in kaart gebracht hoe inwoners en professionals denken over gezond eetgedrag, hoe professionals inwoners ondersteunen en welke initiatieven het meest aansluiten bij de behoeften van inwoners. De doelgroep vormen ouders met financiële stress: zwangere ouders en ouders van jonge kinderen.

Op dit moment voert het Louis Bolk Instituut een onderzoek uit naar de behoeften en mogelijkheden van inwoners en professionals met betrekking tot gezonde voeding. In 2021 wordt een living lab ingericht waar interventies in de praktijk uitgevoerd, getest en aangepast kunnen worden. De lessen die er uit te leren zijn kunnen van waarde zijn en toegepast worden in andere wijken in Utrecht en de rest van Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Louis Bolk Instituut


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven