Bio-olijfolie van Olive-art valt wederom in de prijzen

"Geurige olie die zacht van smaak is en waarin je de oorsprong nog proeft"

De biologische olijfolie van Olive-art heeft zilver gewonnen in de World Class of Food & Beverage Competition. En tevens een eervolle vermelding in de internationale olijfolie competitie. "Al jaren achtereen is onze Griekse biologische extra vierge olijfolie uit Kreta in de smaakprijzen gevallen. Onlangs zijn hier dus weer twee prijzen bij gekomen", vertelt Vasilis Saltsidis. 

De Latzimas biologische olijfolie extra vierge van Olive-art komt van Kreta uit de regio Mylopotamos in de provincie Rethymnon. "Hier worden de beroemde Koroneiki olijven op een familielandgoed geteeld onder de best mogelijke omstandigheden, zoals bodem en microklimaat, om onze excellente olijfolie te produceren. Daarom is deze regio en de olijfolie een Protected Designation of Origin status toegekend. Deze olie wordt koud geperst en, in tegenstelling tot de meeste industriële olie, niet geraffineerd. Zo blijven veel waardevolle stoffen behouden die er anders uitgefilterd zouden worden. Dit zorgt voor geurige olie die zacht van smaak is en waarin je de oorsprong nog proeft."

Alle kenmerken op een rij:

  • 100% biologisch (gecertificeerd)
  • nieuwe oogst
  • koud geperst
  • zuurstofarm centrifugaal verkregen
  • direct na het persen in donker glas gebotteld -geen plastic en/of kunststof bij het productieproces betrokken
  • 1 olijvenras: Koroneiki olijven
  • ongeraffineerd

Het verhaal achter Olive-art
"We zijn een Grieks-Nederlandse familie uit Kreta. We misten onze eigen goede kwaliteit biologische extra vierge olijfolie van familie en kennissen uit Kreta en inmiddels halen we al ruim 10 jaar rechtstreeks onze heerlijke top kwaliteit Kretenzische olijfolie naar Nederland. Topkwaliteit biologische, koudgeperste, pure en eerlijke olijfolie uit Kreta."

Voor meer informatie:

Vasilis en Ria Saltsidis
06 13524942
info@olive.art.nl 
www.olive-art.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven