DPD introduceert expressdienst voor verse en diepgevroren producten in België

DPD zal twee nieuwe diensten aan haar dienstenportefeuille toevoegen: bezorging met lage uitstoot in het VK en een expressdienst voor verse en diepgevroren producten in België. Met de milieuvriendelijke bezorgservice zal de koerier tegen 2025 emissievrije bezorging of bezorging met een lage uitstoot aanbieden naar 25 van de grootste steden in het VK. 

De service, waarmee de CO2-uitstoot met 80% zal worden teruggedrongen, zal worden aangeboden in grote steden zoals Londen, Birmingham, Manchester en Leeds.

Om dit alles mogelijk te maken, zal er tot 2025 €200 mln worden geïnvesteerd in onder meer 7.000 voertuigen op alternatieve brandstoffen en 80 nieuwe magazijnen in steden. DPD is van plan om deze dienst op den duur in 225 steden in 20 verschillende landen in Europa aan te gaan bieden.

Dwain McDonald, directeur van DPD: "We liepen voorop met de introductie van elektrische voertuigen op de Britse pakketmarkt en waren de eerste met volledig elektrische mini-depots in Londen. We hebben inmiddels 700 elektrische voertuigen in het VK. De volgende fase van ons plan is om in 25 van de grootste steden geheel milieuvriendelijk te kunnen bezorgen, waarmee we onze uitstoot drastisch terug kunnen brengen in regio's met de grootste bevolkingsdichtheid."

"Door wat we in het centrum van Londen hebben gedaan, weten we dat dit model werkt en we weten ook dat zowel verzenders als ontvangers hun pakketten graag milieuvriendelijk bezorgd willen hebben. We hebben dus al een flinke vooruitgang weten te bewerkstelligen. Het is geweldig dat we nu onze langetermijnvisie kunnen delen en we kijken ernaar uit om in deze 25 steden 'groen' te gaan bezorgen."

Het bedrijf kondigde deze maand eveneens de nieuwe dienst DPD Fresh aan, die bestaat uit het de volgende dag bezorgen van droge, verse en diepgevroren producten. De koerier heeft hiervoor speciaal opgeleide chauffeurs in dienst en maakt gebruik van geïsoleerde kratten en koelvrachtwagens.  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven