Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We dachten wel dat dit concept in Wageningen in goede aarde zal vallen"

Veel belangstelling voor opening verpakkingsarme winkel De Gieterij

Afgelopen zaterdag 10 oktober heeft De Gieterij in Wageningen haar deuren geopend. De verpakkingsarme winkel, met een ruim assortiment aan biologische en lokale versproducten en droogwaren, is warm ontvangen door het publiek. Er was zoveel belangstelling dat klanten buiten in de rij stonden om er hun eerste boodschappen te doen.

Klanten werden verwelkomd met lekkere hapjes uit de winkel, en om 12 uur knipten de onderneemsters Floor Hofman en Linde van der Knaap een lintje door, als feestelijke officiƫle opening van de winkel.

Floor: "We dachten wel dat dit concept in Wageningen in goede aarde zal vallen. Als het in Belgiƫ en Duitsland goed werkt en het steeds populairder wordt, dan moet het in Wageningen ook kunnen! Dat het op de eerste dag meteen al zo druk was en dat er zoveel mensen enthousiast reageren, is fantastisch."

Veel klanten kwamen al voorbereid naar de winkel met eigen potjes, flessen en zakjes en zijn zeer enthousiast dat in Wageningen zo'n duurzaam initiatief is gestart. Een klant gaf aan blij te zijn dat het nu voor haar makkelijker is om, naast biologisch, ook verpakkingsvrij te boodschappen te kunnen doen. Het probleem van de plastic soep is een veelgehoord thema onder de belangstellende klanten en het grote aanbod lokale producten spreekt mensen aan.

Hoe werkt het? Je weegt je potje/bakje op de weegschaal. Je schrijft met een stift het gewicht erop. En vullen maar. Bij de kassa wordt het potje inclusief inhoud gewogen, gecorrigeerd voor het gewicht van het potje en het bedrag berekend.

Het assortiment varieert van biologische bulkproducten zoals rijst, muesli en linzen in tapsilo's, tot Wagenings bier en wijn, meel van de Wageningse molen, vlees en zuivel van boeren uit de regio en een uitgebreide versafdeling met lokale groente en fruit. Ook kun je er terecht voor verzorgingsproducten, was- en schoonmaakproducten, heerlijke taarten en koekjes en huisbakker Ivo bakt verse desembroden. En dat alles met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.

De winkel is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 18:00 uur. En zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie: 

De Gieterij
Junusstraat 16
6701 AX Wageningen
0317 769096
[email protected]  
www.degieterij.com  
Facebook
Instagram: de_gieterij_wageningen

Publicatiedatum: