Pink Lady introduceert nieuwe kartonnen verpakkingen

De vereniging Pink Lady Europe zet zich al een aantal jaren in voor ecologisch ontworpen verpakkingen en streeft ernaar te voldoen aan de verwachtingen vanuit de samenleving en duurzame oplossingen te ontwerpen. "Het doel dat in ons handvest Pink Lady Europe is vastgelegd, is het aanbieden van een serie recyclebare, composteerbare of biologisch afbreekbare verpakkingen vanaf dit jaar", aldus Pink Lady Europe. 

Na een strikte evaluatie van de huidige oplossingen rond vier criteria: ecologisch ontwerp, economisch effect, technische/industriële prestaties en perceptie van de consument, zijn een aantal verpakkingen gevalideerd voor lancering in dit seizoen 2020/2021:

-          Bakjes van 100% karton voor de merken Pink Lady Bio en        Crip’s Bio;
-          Bakjes van 100% karton in een selectie Europese winkelketels en algemeen gebruik van composteerbaar rekfolie en flowpacks voor de merken Pink Lady et Pinkids.

"Deze kartonnen verpakkingen bevatten materialen afkomstig uit de duurzame bosbouw, met FSC-label. De strijd tegen plastic is een sterk maatschappelijk onderwerp en een van de doelstellingen van het Pink Lady Europe-handvest. De vele innovaties op dit gebied openen nieuwe perspectieven in de beperking van de impact op het milieu", zegt Pink Lady. 

"Pink Lady zet zich in om te blijven zoeken naar manieren om de branche duurzamer te maken door te voldoen aan de technische en economische verplichtingen van de branche en tegelijkertijd de appels en de planeet te beschermen."

Voor meer informatie:
Julia Savin
Pink Lady Europe
+33 04 90 33 65 02
+33 07 62 09 76 24
julia.savin@pinkladyeurope.com  
www.appel-pinklady.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.