Pien Schrijver (13 jaar):

"Mijn pony tussen de kippen schrikt roofvogels af"

"Op het biologische pluimveebedrijf van mijn ouders lopen 12.000 leghennen elke dag lekker vrij rond. Met vijf hectare grond hebben ze hier ontzettend veel ruimte. De bomen zorgen voor wat schaduw
als het warm is. Maar die kippen zijn ook een lekker hapje voor roofvogels, met name voor buizerds. Onze paarden staan daarom vlakbij en ik loop regelmatig met mijn lievelingspony – Mr. Malibu – een rondje tussen de kippen. Dat schrikt af.

Toen we in de Corona-tijd niet naar wedstrijden en niet naar school konden, maakten we zelf een klein springparcours in de wei met ook allerlei hindernissen tussen de kippen. Een waterbak of een boomstam, dat vinden de kippen alleen maar leuk. Paarden en kippen zijn helemaal niet bang voor elkaar. Ik maak ook vaak foto's van de kippen. En samen met mijn broer en zus heb ik de afgelopen maanden ook veel geholpen met sorteren en schoonmaken in het eierlokaal. Van een beetje werken word je niet slechter, zegt mijn moeder."

Het volledige interview met Pien (13) staat in het Agrifirm-magazine Better Together.

Klik hier om naar de facebookpagina van de familie Schrijver te gaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.