Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw van Jones Brothers Coffee:

Composteerbare capsule met bio-koffie voor Nespresso-apparaten

Jones Brothers Coffee Company in Amsterdam heeft een volledig composteerbare capsule voor Nespresso-apparaten ontwikkeld. Gemaakt van suikerriet, dus plantaardig. Zonder plastic en aluminium en gevuld met Fairtrade en biologisch gecertificeerde arabica koffie.

Vanaf heden verkrijgbaar in de webshop van Jones Brothers Coffee Company en bij partner Deen Supermarkten. Bij Jumbo liggen ze vanaf week 30 in het schap. De koffiecapsules zijn ook verkrijgbaar in grote pakketten voor kantoren en hotels.

Dit alles meldt Mathieu Meyer op LinkedIn.

Jones Brothers Coffee is in 2013 in Amsterdam begonnen. Dit met de ambitieuze missie om koffie van uitstekende kwaliteit te bieden, altijd met 100% arabicabonen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de producent gekocht en vers geroosterd in Nederland. Vanwege het milieubewustzijn vormde het feit dat de koffiecapsules van plastic gemaakt waren een groot probleem voor de producent. "Net als u houden we van koffiecapsules vanwege hun eenvoud en gemak en voor het leveren van koffie van goede kwaliteit, vol smaak en aroma. Maar we haten ze net zo veel als dat we van ze houden aangezien er elke minuut 36.000 capsules over de hele wereld geproduceerd worden en er tot 29.000 op de vuilnisbelt of in de oceaan terechtkomen." (Bron: Wired, oktober 2019).

Na vele jaren van ontwikkeling is de producent enorm trots op de nieuwe reeks plantaardige composteerbare capsules, compatibel met Nespresso-apparaten.In het persbericht geeft Jones Brothers Coffee acht redenen om voor deze nieuwe Nespresso-compatibele composteerbare capsules te kiezen.

  • Onze composteerbare capsules zijn volledig gemaakt van plantaardig materiaal. Ze zijn volledig afkomstig uit de afvalproducten van de suikerrietindustrie en, belangrijker nog, dit is GEEN primaire voedselbron.
  • Onze composteerbare capsules bevatten geen aluminium of plastic uit fossiele brandstoffen. En het productieproces dat wordt gebruikt om onze capsules te maken, genereert geen giftige emissies (in tegenstelling tot het proces voor het omzetten van aluminium).
  • Na gebruik kunnen onze composteerbare capsules thuis in de huisvuilbak worden gegooid. Ze worden verwerkt samen met al uw afval.
  • Onze capsules vallen uiteen in water, CO2 en biomassa, die vervolgens als meststof kan worden gebruikt.
  • Onze composteerbare capsules bevatten biologische en Fairtrade gecertificeerde koffies. Het is de beste manier om te garanderen dat de koffie waarmee we onze capsules vullen volledig in overeenstemming is met onze eigen filosofie om het milieu te respecteren en ervoor te zorgen dat de koffieboeren zo eerlijk mogelijk worden betaald.
  • Onze composteerbare capsules houden de koffie vers met behulp van 'Stay Fresh Technology'. Dit zorgt er voor dat je koffie zo vers mogelijk is wanneer je hem drinkt. Deze innovatieve technologie vermijdt elke interactie tussen uw koffie en zuurstof tijdens het branden en vullen en daarna, om de versheid te behouden.
  • Onze nieuwe composteerbare capsules zijn compatibel met alle Nespresso-apparaten (Ingebouwde machines en Nespresso Vertuo-machines zijn niet compatibel).
  • Onze composteerbare capsules zijn verkrijgbaar in 4 heerlijke melanges plus een Decaf-optie voor heerlijke koffiemomenten op elk moment van de dag (3 espresso's, 1 lungo en 1 decaf).
  • Onze composteerbare capsules hebben 70% minder verpakking nodig dan voorheen. Door innovatieve verpakkingen te gebruiken, hebben we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind. We gebruiken ook papier gemaakt van PEFC-gecertificeerde hernieuwbare bronnen.

Voor meer informatie: [email protected] en www.jonesbrotherscoffee.com 

Publicatiedatum: