Trimble benoemt Sencrop tot Select Partner voor landbouw

Sencrop kondigde vorige week op 24 juni aan dat het is geselecteerd als Trimble Select Partner voor landbouw. In het kader van het Trimble Select-partnerprogramma zullen de online agro-weerstations van Sencrop beschikbaar zijn voor klanten via de Trimble en Vantage-distributienetwerken in de Europese Unie (EU) en in het Verenigd Koninkrijk (VK) als deel van de markt voor precisielandbouw van Trimble.

Online agro-weerstation
Sencrop is actief op het gebied van met percelen verbonden agro-weersystemen en biedt het een volledig online verbonden weer-ecosysteem. Weerdata zoals temperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid en neerslag worden gedeeld en zijn toegankelijk voor alle landbouwers met weerstations van Sencrop. Dit onderscheidt de Franse start-up voor agrotech van andere aanbieders van weersystemen op de markt.

Met het digitaal verbonden agro-weerstation van Sencrop hebben landbouwers rechtstreeks toegang tot klimaatdata in realtime en tot perceel specifieke informatie over weersomstandigheden van alle aangesloten weerstations op hun smartphone of computer. De combinatie van de systemen van Sencrop met oplossingen van Trimble biedt voordelen voor precisielandbouwers. Zij kunnen op basis van weerdata beslissingen nemen over het tijdstip waarop verschillende bewerkingen op de akker moeten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld omploegen, planten, oogsten, enzovoort.

“Het doet ons veel plezier dat we werden gekozen als Trimble Select Partner en met dit sterke en in de landbouw zeer bekende merk kunnen samenwerken. Deze nieuwe commerciële relatie met het distributienetwerk van Trimble in Europa draagt bij tot onze doelstelling om landbouwers een geïntegreerde digitale service en innovatieve oplossingen aan te bieden waarmee zij betere beslissingen kunnen nemen in verband met het bewerken van hun percelen, afgestemd op de productlijn van Trimble. De deelname aan het Trimble Select-programma is een ideaal distributiemedium voor Sencrop,” zeggen oprichters Martin Ducroquet en Michael Bruniaux.

Netwerk uitbreiden
Door samen te werken met Trimble wil Sencrop zijn aantal agro-weerstations vergroten en zijn partnernetwerk uitbreiden. Een uitgebreid netwerk geeft landbouwers in de EU en het VK de mogelijkheid om de precisie van de bewerkingen op hun percelen te intensiveren of te verbeteren door weerdata te delen tussen alle weerstations van Sencrop.

De bedrijven zijn blij dat ze deze technologie voor agro-weerdata kunnen aanbieden aan dealers en klanten van Trimble in de EU en het VK. Deze mededeling komt vijf maanden na de overname door Sencrop van de sensorspecialist Visio-Green. Daarmee kon Sencrop zijn positie als marktleider voor online weerdata voor de landbouw versterken, met meer dan 12.000 klanten in Europa.

Distributie op de EU-markt
Als Trimble Select Partner zal Sencrop zijn oplossing aanbieden via de netwerken Trimble Agriculture Dealers en Vantage voor distributie in de EU en in Groot-Brittannië. “Wij zijn erg blij dat Sencrop lid wordt van ons steeds groter wordende netwerk van Trimble Select Partners. Als belangrijke speler op de Europese markt voor online agro-weerdata biedt Sencrop de optimale technologie voor precieze, efficiënte en ecologisch verantwoorde landbouw. Dit sluit aan bij de missie van Trimble om landbouwers met precisielandbouwtechnologie te helpen om kosten te besparen, opbrengsten te verhogen en milieuvriendelijk te werken. Onze netwerken Trimble Vantage en Trimble Dealer vertegenwoordigen enkele van de meest toonaangevende experts ter wereld op het gebied van precisielandbouwtechnologie en vormen het ideale kanaal voor de promotie en distributie van Sencrop-producten in de Europese Unie," ​zegt Kevin Barkow, Global Manager Strategische Projecten voor de Afdeling Landbouw van Trimble.

Klik ​hier​ om naar Sencrop op het platform van Trimble Select te gaan.

Voor meer informatie: www.sencrop.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven