Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste biologische mango's uit de kleinschalige teelt nu verkrijgbaar bij BioTropic

Senegalese mangoseizoen van start

In Senegal is er in deze tijd van het jaar veel activiteit op de mangokwekerijen en in de verpakkingscentra. De rijpe mango's worden nu aan een stuk door geoogst en klaargemaakt voor transport naar de Europese marketeer BioTropic in Duisburg.

Het lijkt wel of de mango's de wereldwijde coronacrisis willen trotseren, want dit jaar hangen de vruchten in grote aantallen aan de groenblijvende bomen van de kleinschalige telers. Dit belooft een lange en goede oogstperiode tot het einde van het seizoen in augustus. De eerste Senegalese mango's zijn al in Duisburg aangekomen en kunnen worden besteld.

Covid-19
"In Senegal zijn op dit moment maximaal 30 mensen toegestaan binnenshuis", zegt Amacodou Diouf, directeur van de Senegalese mangokwekerij Buur Sine. "Daarom hebben we het werk in het pakhuis veranderd in een 8-uurs dienst, zodat we kunnen voldoen aan de coronavoorschriften." Er is ook gezorgd voor adequate werkkleding en natuurlijk voor bescherming van mond en neus.

De kleine telers en inpakkers van de coƶperatie Buur Sine beschikken niet over een netwerk voor staatssteun zoals telers in Duitsland. Toch zijn de enthousiaste medewerkers erin geslaagd om de containers op weg naar Europa te sturen.

BioTropic-mango
De Senegalese telers verbouwen uitsluitend het ras Kent voor de buitenlandse handel. De middelgrote, ronde vruchten zijn vezelarm en heerlijk aromatisch. "In vergelijking met andere landen van herkomst hebben de Senegalese mango's ook een relatief korte transportroute van de boom naar Duisburg. Hierdoor kunnen ze hun intense geur goed behouden."

In Duisburg, het BioTropic-hoofdkwartier, worden de biologische mango's optimaal nagerijpt, zodat het aroma en het suikergehalte zich optimaal ontwikkelen. De mangosorteermachine zorgt voor de verdere kwaliteitscontrole. Daar wordt elke individuele vrucht gecontroleerd en gesorteerd op grootte en rijpheidsgraad. Het resultaat is de perfecte BioTropic-mango, klaar voor consumptie.

Afhankelijk van het seizoen zijn de biologische mango's van BioTropic  afkomstig uit Burkina Faso, Ecuador, Ivoorkust, Mali, Peru en momenteel dus uit Senegal. Het volgende seizoen begint in Spanje. Door de diversiteit van de landen waar ze worden geteeld en de verschillende oogstperiodes zijn de BioTropic-mango's het hele jaar door beschikbaar.

Voor meer informatie: www.biotropic.com

Publicatiedatum: