Nieuw bij Amanvida: Mueloliva Extra Vierge olijfolie

"Uniek proces extraheert de olijfolie zonder dat er warmte of water nodig is"

In 1942 richtte Mateo Muela Velasco zijn familiebedrijf Mueloliva op. Zijn missie was om aan te tonen dat olijfolie op traditionele wijze geproduceerd, tot betere resultaten leidde dan massaproductie. Aanvankelijk kocht en verkocht hij enkel olijfolie, maar al snel begon hij met de productie van extra olijfolie van eerste (koude) persing in een molen. "Deze ondernemende visionair uit Granada legde met zijn innovatieve perssysteem van extra vierge olijfolie de basis voor de huidige olijfoliesector", vertelt Aaltje van der Zee namens Amanvida.

Meer dan 100 prijzen in 16 verschillende landen
Het bedrijf bevindt zich nabij Priego de Córdoba in Andalusië, op een vruchtbare vlakte aan de voet van de Sierras Subbéticas, waar bergketenen en olijfbomen het landschap domineren. "Hier, in Almazara de Muela Olive Mill, worden enkele van de beste extra vierge oliën ter wereld geproduceerd. Mueloliva won met zijn olijfoliën inmiddels meer dan 100 prijzen in 16 verschillende landen, waaronder de prestigieuze World's Best Olive Oil, de afgelopen vier jaar op rij."

Waarom Mueloliva extra vierge olijfolie?

  • Hoge kwaliteit olijfolie van Picual en Hojiblanca olijven
  • Maximaal 0,7% zuurtegraad
  • Speciale extractiemethode zonder warmte
  • Licht fruitig met met een vleugje pikantheid
  • 100% biologisch en natuurlijk

Biologische olijfolie van hoge kwaliteit voor een lage prijs
Deze biologische olijfolie van Mueloliva wordt geproduceerd uit twee soorten rijpe olijven: Picual en Hojiblanca. Beide typisch Spaanse olijfsoorten hebben een hoog gehalte aan (enkelvoudig onverzadigde) oliezuren, waardoor de olijfolie beter bestand is tegen hogere temperaturen. Picual-olijven hebben bovendien een pikante smaak en een gevarieerd kruidenaroma. "Er wordt gebruik gemaakt van een uniek en exclusief proces dat de olijfolie extraheert zonder dat er warmte of water nodig is. Hierdoor blijven alle kwaliteiten van de olie behouden en wordt tevens voorkomen dat het product oxidatieve schade oploopt. De extra vierge olie bevat daardoor een hoge concentratie aan voedzame stoffen, zoals tocoferolen, fytosterolen en polyfenolen."

Voor salades, pasta, rijst en vlees
"Spaanse olijfolie kenmerkt zich door zijn goudgele kleur, met een fruitige, nootachtige smaak en een subtiel vleugje pikantheid. Mueloliva extra vierge olijfolie is koud geperst met zorg voor elk detail van het proces. De olijvenoogst begint in Spanje medio december, wanneer de vruchten van kleur beginnen te veranderen en er een mengeling is van zwarte en groene olijven. Mueloliva olijfolie extra vierge is perfect voor dagelijks gebruik in de keuken, voor zowel koude gerechten als salades en gazpacho's als warme gerechten, zoals pasta, soep, vlees en stoofpotjes."

Adviesverkoopprijs: 3,95 euro per liter.

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen.

Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.