Casper Kromkamp: "Verbouwing was vanwege alle coronamaatregelen zeker een uitdaging"

Almere verder met één Ekoplaza

Tholen - De biologische supermarkt aan de Spoordreef 30 in Almere is de afgelopen week omgegaan van Natuurwinkel naar Ekoplaza. Ook is de vestiging van Ekoplaza aan de Corridor gesloten. Vanwege de coronacrisis is besloten om geen feestelijke opening te doen. Ook zijn er geen grote openingsacties. Ondernemer Casper Kromkamp geeft aan het niet gepast te vinden om in deze tijd een feestje te vieren.

Hij heeft gemengde gevoelens bij de huidige situatie: "Aan de ene kant zijn veel ondernemers die ik goed ken aan het worstelen om hun hoofd boven water te kunnen houden, terwijl wij momenteel juist een goede omzet draaien. De omzet neemt zelfs toe. De gemiddelde besteding stijgt, aangezien er meer eten thuis geconsumeerd wordt. Een nieuwe groep mensen weet onze winkel nu te vinden omdat ze zich meer bewust worden van wat ze consumeren. Wel merken we dagelijks dat een flink aantal vaste klanten niet naar de winkel durft te komen."

Zelfstandig geen optie
Na de overname van de Natuurwinkel-formule heeft Casper niet overwogen om zelfstandig door te gaan. "Ik ben al jaren bewust bij een formule aangesloten. Een belangrijke reden daarvoor is dat ik me wil kunnen focussen op de klant en daarom niet bezig wil zijn met het genereren van landelijke bekendheid en allerlei zaken rondom promoties en campagnes. Ook was dit het moment om door te gaan met één Ekoplaza in Almere. Dit is geen keihard donkergroen gebied, waardoor de twee winkels het elkaar de laatste jaren eigenlijk vooral moeilijk maakten."

De nieuwe broodafdeling die dankzij een nieuwe opstelling meteen na binnenkomst zichtbaar is voor de klant. 

"Geen meter hetzelfde gebleven"
Ook vaste klanten van de winkel aan de Corridor zullen aan de Spoordreef veel bekende gezichten tegenkomen. "We hebben al het personeel over kunnen nemen en dit is zeker een versterking voor mijn winkel." Casper geeft aan dat niet alleen de naam veranderd is. "In de winkel zelf is geen meter hetzelfde gebleven. De hele verbouwing was vanwege alle coronamaatregelen zeker een uitdaging. Hier hebben we flink op moeten anticiperen. Zo konden we immers niet met 40 man tegelijkertijd aan de slag."

Er zijn meteen een aantal veranderingen doorgevoerd die al langer op zijn wensenlijst stonden: "De eerdere opstelling was vrij onoverzichtelijk omdat we met drie afrekenpunten werkten. Nu hebben we de balie in de winkel geplaatst. Daar zijn de supplementen verkrijgbaar en kan men ook afrekenen. Verder stond de broodafdeling dwars in de winkel. Die hebben we een kwartslag gedraaid zodat klanten bij binnenkomst niet alleen de kleurrijke AGF-afdeling zien, maar ook een blik kunnen werpen op het brood- en banketaanbod. Dit ziet er heel aantrekkelijk uit."

De winkel is meteen overgegaan op de Ekoplaza 3.0-stijl. Casper: "Dit geeft de winkel een frisse look, met de aansprekende kleuren en het hout wat hierin verwerkt is. De winkel is echt klaar voor het komende decennium."

De ondernemer wil graag nog het team van Ekoplaza bedanken: "Ik ben heel blij met het team van Ekoplaza. Ze hebben me ongelooflijk goed gesteund en er alles aan gedaan om het onderste uit de kan te halen. Dat heeft bijgedragen aan dit prachtige eindresultaat en daar heb ik zeker in deze bizarre tijd heel veel bewondering voor."

Voor meer informatie:

Casper Kromkamp
Ekoplaza Almere
Spoordreef 30
1315 GP Almere
06 11618795
spoordreef@ekoplaza.nl  
www.ekoplaza.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.