Bio-advies via videobellen

Ten gevolge van de corona-maatregelen zijn sinds half maart alle bedrijfsbezoeken en studiegroep-bijeenkomsten van Ekopart gestopt. Daarmee is echter geen einde gekomen aan de advisering aan biologische bedrijven en bedrijven die behoefte hebben aan omschakelingsadvies. Na een maand vanuit huis werken, blijkt dat videobellen 'met beeld en geluid', een goed alternatief is voor een gesprek aan de keukentafel. Het is merkbaar dat iedereen hieraan gewend raakt. Verwacht wordt dat deze methode de komende periode veel ingezet zal blijven worden.

Hierdoor konden de geplande adviseringen toch plaatsvinden. "Dat is prettig omdat er juist dit voorjaar veel behoefte aan is", vertelt Kees Water.

Omschakeling
"Traditioneel is dit de periode waarin veel bedrijven zich voor de omschakeling bij Skal willen aanmelden. Voorafgaand krijgen bedrijven praktisch advies over de technische kansen en aandachtspunten bij de omschakeling. Waar nodig wordt een economische verkenning gemaakt om de omschakeling verantwoord te laten verlopen."

Bio-bedrijven
"Ook voor veel bio-bedrijven is het een bijzondere start van het voorjaar. Na een droge zomer was de ruwvoervoorraad sterk geslonken. Hoe sneller het vee de weide in kon hoe beter. Terwijl er na de zeer natte herfst en winter veel vragen bleken te zijn over het moment van uitrijden van de mest. De bodem was nog zeer nat en op veel percelen stond nog een behoorlijke snede gras stond. Tenslotte bleken op veel plaatsen in Groningen en Friesland de muizen behoorlijk te hebben huisgehouden."

Studiegroepen
"De bijeenkomsten voor de studiegroepen zijn voorlopig 'on hold' gezet. Dat geldt ook voor de omschakelcursus. Hiermee is het regelmatig contact met circa 55 bedrijven, enorm beperkt. Getracht wordt om daar waar nodig ook met de deelnemers via telefoon of videobellen contact te houden. Ook gaat Ekopart experimenteren om in kleine groepjes van 4-5 bio-boeren met elkaar te overleggen over gemeenschappelijke onderwerpen."

Voor meer informatie:

Kees Water
Ekopart
Westkerkerweg 81
1606 BB Venhuizen
06 26518701
keeswater@ekopart.nl 
www.ekopart.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven