Biosano lanceert Gageleer No Alcohol

"Het eerste Belgische alcoholvrije biobier"

Gageleer, een biologische bier gebrouwen met gagel, krijgt er naast een donkere en witte variant ook een zusje bij zonder alcohol. Aan de productie van deze Gageleer-variant zijn meer dan een jaar lang proeven voorafgegaan in de Proefbrouwerij in Lochristi die ook de andere soorten Gageleer brouwt. Dat bleek geen eenvoudige opdracht, zelfs niet in deze brouwtechnisch vooraanstaande brouwerij.

Gezien de voortdurend groeiende markt van alcoholvrije bieren wilde Biosano, de verdeler van de Gageleer-bieren, niet achterblijven. "Te meer omdat gebruikers van biologische producten erg bewust omgaan met eten en drinken. Voor hen past minder alcohol vaak ook in een gezond voedingspatroon. Bovendien zijn steeds meer mensen er zich van bewust dat drinken en rijden niet samengaan. Vanaf nu hebben zij de mogelijkheid om ook een biologisch alcoholvrij alternatief te drinken", aldus Biosano.

Het nieuwe alcoholvrije biertje uiterst links.
 
Voor de productie van het bier is uitgegaan van een aangepast brouw- en vergistingsproces. "De Proefbrouwerij maakt gebruik van een speciale gist die de suikers uit het zetmeel van de gerst omzet zonder dat hierbij volop alcohol wordt geproduceerd zoals het geval is met ‘gewone’ gisten. Dit resulteert in een tamelijk volmondig bier zonder echt zoet te zijn en zonder de overheersende smaak van wort (de waterige suikerrijke oplossing die ontstaat bij de het brouwen)."

Gezien er amper aanbod is aan biologisch alcoholvrij bier komt Gageleer No Alcohol volgens Biosano niet te vroeg. Gageleer No Alcohol zal worden verkocht via de bestaande kanalen van bezoekerscentra in natuurreservaten, biowinkels, drankenhandels en supermarkten.

"Gageleer No Alcohol is een bleek geel bier met witte schuimkraag en fijne belletjes van koolzuurgas. In de neus fruitige en moutige geuren met voor de fijnste neuzen en smaakpapillen toetsen van gagel. In mond mout en zacht zoet, weinig bitter. Geen van alle overheersend maar ondanks de afwezigheid van alcohol wel een breed en evenwichtig smaakpalet. Gageleer No Alcohol is een verfrissend smaakvol bier."

Biersommelière Sofie Vanrafelghem kreeg de Gageleer No Alcohol in primeur te proeven. Zij steekt haar waardering niet onder stoelen of banken. “Het alcoholvrije bier weet te verrassen met zijn expressieve neus. Eens zijn parelwitte schuimkraag met fijne bellen wat begint te verdwijnen, wordt de geur nog intenser. Wat je ervaart, is een frisfruitig en kruidig boeket aan aroma’s afkomstig van de gagel en de gist. Deze worden leuk aangevuld door granige tonen van de mout en nog versterkt door een lichte zoetheid van de mout. Dankzij de kruidige persoonlijkheid van het bier merk je haast niet op dat het een erg lichte body heeft, iets wat alcoholvrije bieren typeert. Een mooie smaak en wat karakter daarentegen vind je niet altijd terug in alcoholvrije bieren. Toch is de Proefbrouwerij daar met deze Gageleer No Alcohol perfect in geslaagd. Afsluiten doet het bier met een zachtbittere en licht kruidige afdronk.”

Biosano neemt Gageleer No Alcohol op in zijn assortiment Beers for Nature, een reeks van biologische bieren waarvan een gedeelte van de opbrengst naar natuurprojecten in Vlaanderen gaat. Voor Gageleer wordt er 10 cent per fles geschonken aan Gageleer cvba

Voor meer informatie: www.biosano.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven