Deense kaas op de Hollandse markt

Tholen - Sinds Holland Foodz Vechtenaer overnam, verzorgt het bedrijf uit Oosterhout de verkoop en distributie van Thise zuivel in Nederland.“Daarna hadden we een breed scala aan bekroonde biologische producten in het assortiment", blikt sales manager Roel Reijnen terug. "Biologische zuivel als melk, yoghurt, boter, en niet in de plaats kaas."

Inmiddels is Thise een bekende naam in Nederland, maar het avontuur begon in 1988. De Deense zuivelcoöperatie leverde in de beginjaren alleen aan de Deense markt. Het afgelopen decennium nam de export echter op jaarbasis toe. Voornamelijk naar nabijgelegen exportmarkten zoals Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Nederland.

Bekroonde Noordzee Kaas
"Thise heeft in de afgelopen jaren een flinke omzetgroei gerealiseerd, en dat heeft ongetwijfeld te maken met het brede assortiment waarvan enkele producten met een award werden bekroond. Een daarvan is onze Noordzee Kaas. Het won de Deense Gourmet Award in 2008. De kaas rijpt dertig weken in de zoute zeewind. Dat zorgt voor een verrassend zilt accent. Sindsdien hebben we een extra geprononceerde versie gelanceerd, The Lighthouse Cheese, die in 2018 de Gourmet Award heeft gewonnen."

Andere kazen in het assortiment zijn Blue Cheese, Amber Cheese, Thy Cheese en een verscheidenheid aan grotgerijpte kaas. "Voor de pittige Grotten Kaas gebruiken we biologische melk van vrij grazende koeien in Midden-Jutland. De kaas rijpt twintig weken, waarvan tien in de historische kalksteengrotten van Hjerm. Dankzij de zeer hoge luchtvochtigheid in de grotten blijft deze belegen kaas heerlijk zacht. Een authentiek product, gemaakt in samenwerking met acht Deense biologische boeren.“

Voor meer informatie:
www.hollandfoodz.com
www.thise.dk


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.