Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mobiele kippenkar voor broederhaantjes van GeluksVogel

Oplossing voor het hanenprobleem

WijKamp Farming Solutions heeft een kippenkar ontwikkeld voor het afmesten van de broederhaantjes van GeluksVogel. Met deze unieke huisvesting worden stappen gezet om problematiek rondom het vergassen van haantjes te minderen. De mobiele kar is geschikt voor opfok/vleeskippenhouderij en zal vanaf half februari door GeluksVogel ingezet gaan worden.

Twee jaar geleden stond WijKamp met de voorloper van deze kar op de Bio-beurs, de mobiele leghennenkar geschikt voor 249 leghennen. Hiervan rijden nu al verschillende karren door heel Nederland rond.

Het kleinschalige GeluksVogelproject is gestart met als doel de grote knelpunten binnen de huidige biologische kippensector op te pakken en op te lossen. (vergassen van haantjes, zwarte uitlopen, productie naar aanbod niet naar vraag).

GeluksVogel kiest ervoor om de hennen en hanen te houden onder de meest dier- en boervriendelijke leefomstandigheden. Zij leven in mobiele kippenkarren met als doel om eieren en vlees te produceren.

Voor meer informatie:

Stijn: 06 43697506
Yvonne: 06 20615906
info@wij-kamp.nl  
info@geluksvogel.bio 
www.kippenkar.nl  
www.geluksvogel.bio 

Publicatiedatum: