Nieuw: Oerkefir en rauwmelkse kefir in 500 ml flessen

Vanaf woensdag 15 januari zal de eerste RauwPower oerkefir verkrijgbaar zijn bij Udea in flessen van 500 milliliter. Odin volgt zeer binnenkort.

Oerkefir is de échte kefir, gemaakt van rauwe melk die niet gepasteuriseerd, gesteriliseerd of gehomogeniseerd is en gemaakt met de eeuwenoude kefirkorrels als startcultuur, ook wel het 'kefirplantje' genoemd. "Deze korrels bevatten nog meer verschillende soorten bacteriën en gisten dan onze kefir gemaakt met de gevriesdroogde cultuur. Nog sterker probiotisch, nog gezonder en nog lekkerder. Er zijn al een hoop wetenschappelijke studies gedaan naar de kefirkorrels. Deze wijzen op een enorm potentieel voor de verbetering van de gezondheid", vertelt Koen Mulder.

Hij vervolgt: "Door de lange fermentatie en de aanwezigheid van probiotische melkzuurbacteriën en gisten wordt de drank licht verteerbaar, ook voor mensen met lactose-intolerantie. De Oerkefir wordt langer gefermenteerd, 36 uur, voor een extra rijke smaak en meer koolzuuropbouw. Dit geeft een prikkelende sensatie die maakt dat oerkefir ook wel de champagne onder de zuivel wordt genoemd. Door de productie van koolzuur is enige wei-afscheiding mogelijk, schud daarom goed voor gebruik. Oerkefir is verkrijgbaar in flessen van 500 mililiter. U kunt hem ook volgende week komen proeven bij de Bio-beurs in Zwolle, waar wij aan het Streekplein te vinden zijn met standnummer 385."

Daarnaast brengt RauwPower de rauwmelkse kefir van gevriesdroogde cultuur nu ook in flessen van 500 milliliter op de markt. Makkelijk voor onderweg, bij het sporten, of voor de kleine gebruiker die lang over een literfles doet.

Voor meer informatie: www.rawmilkcompany.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven