Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Slendier gaat samenwerking aan met Kolibri Logistiek

"Gehele supply chain bij één logistieke dienstverlener ondergebracht"

Managing director en eigenaresse Erica Hughes van Slendier heeft Kolibri Logistiek als logistieke partner gekozen voor opslag van de voorraad, assemblage, verpakking en verwerking van de orders. Zij waren op zoek naar een one-stop-shop voor hun gehele Supply Chain. René Gouw van Kolibri Logistiek: "Dit houdt in het organiseren van zeevracht in China, inklaren van containers in Rotterdam, wegtransport vanuit Italië, en lossen en opslaan op de locatie van Kolibri Logistiek in Krimpen a/d Lek. Slendier wil een flexibele samenwerking om de klanten in Europa snel te kunnen bedienen en willen daarbij gebruikmaken van een geautomatiseerd logistiek proces. Met het Warehouse Management Systeem van Kolibri Logistiek heeft Slendier realtime inzicht in voorraden met bijbehorende batchnummers en THT data. Tevens gaat Kolibri Logistiek de assemblage en het verpakken van consumenten maaltijden doen. Daarvoor moeten THT data geprint worden op Slendier verpakkingen. Deze verpakkingen moeten dan gevuld worden met verschillende voorverpakte maaltijd componenten. En die komen dus weer van verschillende locaties uit de wereld. Op deze manier is de gehele Supply Chain bij één logistieke dienstverlener ondergebracht."

Slendier is gespecialiseerd in het maken van glutenvrije noodles, rijst en pasta's. Deze zijn allemaal gemaakt van een plantaardig gewas genaamd Konjac dat in Aziatische landen al eeuwenlang wordt gegeten. Voedingsmiddelen gemaakt van Konjac zijn vezelrijk, caloriearm en bevatten weinig koolhydraten.

Team Slendier ontmoet team Kolibri Logistiek.

Kolibri Logistiek specialiseert zich in biologische producten, is Skal-gecertificeerd en heeft al jaren ervaring met het begeleiden van klanten in het logistieke proces voor biologische producten. Daarbij is de loods vlakbij Rotterdam gevestigd, 'The Gateway to Europe'. Om de opslag van alle pallets te kunnen faciliteren, is de loods uitgebreid met 500 extra m2. Momenteel worden er al pallets in de huidige ruimte opgeslagen. Orders worden met het WMS succesvol verwerkt.

Door de uitbreiding van de loodscapaciteit is er genoeg plek om alle producten van Slendier op te slaan en komt er meer ruimte beschikbaar voor huidige en toekomstige klanten. Beide partijen vertrouwen op een succesvolle samenwerking.

Voor meer informatie: www.kolibrilogistiek.nl 

Publicatiedatum: