Alnatura opent nieuw filiaal in Frankfurt

Vandaag (24 oktober 2019) opent in Frankfurt-Ostend het achtste Alnatura-filiaal in de stad. In het nieuwe filiaal kunnen de klanten op een verkoopoppervlak van circa 570 vierkante meter onder meer kiezen uit meer dan 6.000 bio-producten, waarvan velen uit de regio komen. Er ontstaan veertien arbeidsplaatsen in de nieuwe bio-supermarkt die ook een café omvat waarin bio-snacks aangeboden worden.

Bio uit de regio
Verse producten zoals groenten, fruit en bakkerijproducten komen bij Alnatura uit de regio. Het ondersteunen van de lokale landbouw en de ambachtelijke sector heeft een hoge prioriteit bij de bio-handelaar. Korte transportafstanden garanderen de versheid van de producten en leveren bovendien een belangrijke bijdrage aan milieubescherming.

De Alnatura-filialen in Frankfurt nemen bijvoorbeeld lokale groenten en lokaal fruit af van Demeter-Luisenhof uit Wetterau, het eveneens Demeter-gecertificeerde Eichwaldhof uit Ried (Zuid-Hessen) en van Bioland-Hof Ackerlei in Bruchköbel. Brood en bakkerijproducten worden geleverd door Denningers Mühlenbäckerei, bakkerij Zeit für Brot uit Frankfurt en bio-bakkerij Kaiser uit Mainz-Kastel. Alle drie de bakkerijen zijn Bioland-gecertificeerd. De verse melk die onder het merk Alnatura verkocht wordt stamt van de Upländer Bauernmolkerei in Noord-Hessen.

Duurzaamheid altijd in het oog: verpakking en winkelvormgeving
Als eerste retailer heeft het bedrijf in april van dit jaar in heel Duitsland de plastic zakjes voor groenten en fruit afgeschaft: "We willen daarmee een bijdrage leveren aan de reductie van de bergen plastic. De meeste groenten- en fruitsoorten kunnen zonder extra bescherming naar huis getransporteerd worden", zegt Alnatura verpakkingsdeskundige Isabell Kuhl.

Daarom verzoekt Alnatura alle klanten om groenten en fruit onverpakt in hun winkelwagen te legen, eigen tassen mee te brengen, of de bij Alnatura verkrijgbare Veggiebags te gebruiken. Ook bij de inrichting van de Alnatura-filialen hecht het bedrijf grote waarde aan duurzaamheid. Zo bestaat de winkelinrichting in alle filialen overwegend uit de nagroeiende grondstof hout, uit tegels van natuursteen en gerecyclede materialen. De wanden zijn in natuurkleuren geschilderd, glazen deuren voor de koelschappen besparen energie.

Doneeractie
Naar aanleiding van de filiaalopening houdt het bedrijf de doneeractie 'Alnatura Stadtprojekte' (Alnatura stadsprojecten) ten gunste van drie verenigingen van algemeen nut. Dat zijn de 'Ambulante Kinder- und Jugendhospizdienst' (AKHD) Frankfurt, de vereniging 'Bienen Baum Gut e.V.' en Clowndoktoren.

Het mobiele Alnatura Kostbar-team kookt live verse, biologische seizoensgerechten. Bovendien zijn er vele andere punten in het nieuwe filiaal waar men eveneens producten kan proeven.

Voor meer informatie: www.alnatura.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven