Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sinclair EcoLabel

Nieuw composteerbaar etiket

Het team van Sinclair is trots aan te kunnen kondigen dat het tijdens de PMA Fresh Summit haar nieuwe gecertificeerde, composteerbare Sinclair EcoLabel zal presenteren. Sinclair zal het Sinclair EcoLabel ook demonstreren op het Large Label V6-systeem voor het etiketteren van grotere producten, zoals meloenen en pompoenen. Het EcoLabel biedt klanten een duurzame etiketteeroplossing en voldoet aan de Europese EN13432:2000 standaard voor biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingen. De totale etiketteerconstructie, van lijm tot inkt, is door TÜV Austria en OK compost gecertificeerd. 

 

Net zoals de overige etiketten van Sinclair is het EcoLabel veilig voor voedingsmiddelen en beantwoordt het aan de EU- en FDA-normen. Het rugpapier van het etiket is vervaardigd van Sinclair EcoLiner-papier dat eveneens composteerbaar is.  

Colin Woodward, directeur van Sinclair: "Het kunnen presenteren van het Sinclair EcoLabel is een mijlpaal voor Sinclair en de sector. We hebben jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een gecertificeerde en volledig composteerbare etiketteeroplossing. Nu we hierin zijn geslaagd, zullen we blijven investeren in milieuvriendelijke etiketteeroplossingen. Het is ons doel om de sector te inspireren om haar milieu-impact op de planeet te minimaliseren."

Tijdens de PMA Fresh Summit zal Sinclair ook de Large Label V6-etiketteeroplossing demonstreren. De Large Label V6 maakt gebruik van optische technologie om grotere groente- en fruitsoorten te etiketteren die met een snelheid van 400 per minuut passeren. De nieuwe Large Label V6 is in hoogte verstelbaar, waardoor hij voor een breed scala aan verse AGF kan worden gebruikt en heeft flexibele bevestigingsmogelijkheden voor tal van apparatuur. 

Duncan Jones, marketingmanager: "De innovatieve Large Label V6 biedt klanten een oplossing voor hoge kosten van het etiketteren van grote groente- en fruitsoorten. Door de automatische etikettering kunnen telers tijd en kosten besparen. Ook biedt deze oplossing mogelijkheden voor duurzame branding van grote soorten AGF."

 

Voor meer informatie:

Duncan Jones
Sinclair International
Tel: +44 1603 726 400
Email: [email protected] 
www.sinclair-intl.com

Publicatiedatum: