Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Benetton gaat voor 100% duurzaam katoen in 2025

In 2025 zal 100% van de door de Benetton Group gebruikte katoen duurzaam zijn: biologisch, gerecycled of afkomstig van Better Cotton Initiative (BCI)-telers.
 
De Benetton Group, die zich altijd bezighoudt met de milieu-voetafdruk van z'n activiteiten, is al begonnen met het overstapproces. In 2018 werd bio-katoen - geteeld volgens de strenge eisen van de bio-teelt, vrij van GMO's en met een verminderde impact op het milieu - voor 4,7% van alle katoenen kleding die het bedrijf produceerde gebruikt. 
 
In hetzelfde jaar werd 23% van de katoen die voor de Sisley en United Colors of Benetton collecties gebruikt wordt BCI-gecertificeerd. BCI is 's werelds grootste duurzaamheidsprogramma voor katoen. Volgens de eisen van het programma is het bedrijf begonnen katoen in te kopen dat geteeld en geoogst is door telers die getraind zijn in het reduceren van het gebruik van gewasverbeterings- en beschermingsmiddelen, in het gebruik van water en duurzame grond en die hun werknemers naar behoren behandelen. 
 
Katoen is een van de meest favoriete vezels van consumenten vanwege de veelzijdigheid ervan. Maar de conventionele teelt ervan - met gewasbeschermingsmiddelen en -verbeteringsmiddelen - heeft een negatieve impact op het milieu. "Met onze commitment aan BCI verbreden we onze milieu-maatregelen met sociale en economische aspecten."
 
Hoewel het doel pas over zes jaar gehaald moet worden zijn al in recordtempo stappen genomen waarmee de Benetton Group aantoont actief betrokken te zijn bij het halen van 100% duurzame katoen in alle collecties in 2025.

Benetton Group
Benetton Group is een van de bekendste fashion bedrijven ter wereld en aanwezig op de belangrijkste markten met een netwerk van 5.000 winkels. Het is een verantwoordelijke groep met plannen voor de toekomst en het hedendaagse leven en met oog voor milieu, menselijke waardigheid en een veranderende maatschappij. De groep heeft een eigen identiteit die verbonden is aan kleuren, authentieke mode, kwaliteit tegen democratische prijzen en passie voor z'n werk. Deze waarden zijn te zien in de sterke en dynamische persoonlijkheid van de merken United Colors of Benetton en Sisley. Voor meer informatie: www.benettongroup.com

BCI
Het Better Cotton Initiative is een programma dat de katoenteelt in toenemende mate verduurzaamt: voor de mensen die het telen, het milieu waarin het geteeld wordt en voor de toekomst van de sector. Volgens het jaarlijks rapport 2017 van BCI heeft BCI tussen 2016 en 2017 dit mogelijk gemaakt dat meer dan 1,3 mln telers uit 21 verschillende landen in 5 continenten. 

Bron: benettongroup.com 

Publicatiedatum: