Turkse bio-katoenvelden en naaiateliers bezocht

Ga naar Sus & So in de Dutch Sustainable Fashion Week

Sus & So vraagt in de Dutch Sustainable Fashion Week (4 tot 13 oktober) aandacht voor eerlijke en duurzame mode. In hun winkel aan de Bussumerstraat in Hilversum organiseren zij op donderdag 10 oktober een kleding repair café en op vrijdag 11 oktober een kledingruilfeest.

De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. De gangbare teelt van katoen vergt veel water, kunstmest en enorme hoeveelheden pesticiden. Ook aan de productie van andere textielsoorten kleven veel nadelen. Polyester draagt bijvoorbeeld bij aan de Plastic Soup en viscose vergt grote hoeveelheden chemicaliën. Daarnaast zijn er in de mode-industrie veel sociale misstanden.

In de Dutch Sustainable Fashion Week, die niet toevallig samenvalt met de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober, wordt aandacht besteed aan het verschil dat duurzame mode maakt.

Sus & So probeert door de verkoop van eerlijk geproduceerde kleding van biologische en/of gerecyclede materialen een positieve verandering teweeg te brengen. "Maar we willen mensen ook aan het denken zetten over het gebruik van kleding: wat heb je echt nodig, wat kun je doen om miskopen te voorkomen, wat kun je doen met kleding die je niet meer draagt en wat kun je doen om nog langer plezier van je kleding te hebben?"

Om hun klanten nog beter te kunnen informeren over de herkomst van de kleding in hun winkel, bezochten zij in september Turkije. In dit land wordt veel bio-katoen verbouwd en diverse van hun merken worden hier geproduceerd. Zij bezochten de katoenvelden en de naaiateliers. Tijdens de #dsfw laten zij doorlopend foto's van dit bezoek zien.

Voor meer informatie:

Sus & So
Bussumerstraat 69C
1211 BJ Hilversum
035 7370321
info@susenso.nl
www.susenso.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.