Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gemaakt van trosjes die onlangs nog zonnend aan de tak hingen"

Primeurwijn Agriverde Novello bijna klaar

Tholen - "Echte biologische wijnliefhebbers weten dat ze niet heel lang meer hoeven te wachten op de Novello. De Italiaanse primeurwijn uit de Abruzzen is bijna klaar en zal vanaf begin november verkrijgbaar zijn. Wij importeren al jaren een hele mooie Novello uit Italiƫ. De wijn wordt gemaakt van trosjes die nog maar enkele weken geleden al zonnend aan de tak hingen, oogst 2019 dus", vertelt Diederik Pool, die vorige week met zijn bedrijf Wielinga Wijnimport op de Vakbeurs Foodspecialiteiten stond.

Op de beurs gaf de wijnimporteur al aan dat als hij een wijn in een biologische variant kan vinden, daar de voorkeur naar uitgaat. Diederik schat het bio-aandeel bij Wielinga Wijnimport op 15 tot 20 procent. Hij vertelt wat meer over de Novello Agriverde: "Deze Novello van 100% Montepulciano druif is gecertificeerd biologisch met een prachtig etiket. Fruitig, sappig, zacht, mooi in balans en niet te zwaar, met een fris zuurtje; eigenlijk precies wat je van een goede Novello mag verwachten. Heerlijk in de combinatie met de winterse pot: Boerenkool."

Agriverde, opgericht in 1830, in de Abruzzo regio in Midden-Italiƫ werkt al meer dan 25 jaar biologisch. "Hiermee was Agriverde de grote voorloper in de regio. De huidige eigenaar Giannicola Di Carlo is een gepassioneerd wijnmaker met grote liefde voor de natuur. Zijn visie op wijn maken met de natuur in ogenschouw is overal in terug te zien, zo is de complete wijnmakerij in harmonie met de natuur gebouwd. In 2013 uitgeroepen tot beste biologische winery door de 'Grand Prix Del Vino Italiano'."

Voor meer informatie:

Diederik Pool
Wielinga Wijnimport
Molenstraat 34
8913 BC Leeuwarden
058 2125806
dpool@wielinga.nl  
www.wielinga.nl