Op de eerste dag van de jubileumeditie van de Landgoedfair, woensdag 21 augustus jongstleden, werd het nieuwe kookboek van Heerlijkheid Mariënwaerdt gelanceerd. De titel van het boek zegt het al, De Landgoedkeuken staat centraal in het nieuwe kookboek. Afgelopen maanden is er heel hard gewerkt, gekookt, gefotografeerd en geschreven aan dit - al zeggen we het zelf - unieke kookboek. Alle gerechten zijn door de chefs van de verschillende restaurants van Mariënwaerdt, door Nathalie van Verschuer en een paar kook gekke medewerkers gemaakt. Het boek is bijzonder ingedeeld naar landgoedaspect, dus bijvoorbeeld de moestuin, de kaasmakerij, de boomgaard en de Lakenvelder komen voorbij. En vanzelfsprekend is het grootste hoofdstuk gewijd aan de Landgoedkeuken in Utrecht. Daarnaast is er ook aandacht in de vorm van een apart hoofdstuk over fermenteren en inmaken. Oude technieken komen weer tot leven.
Het eerste exemplaar werd op woensdag 21 augustus om 14:00 uur gesigneerd door Nathalie van Verschuer, waarna de boeken meteen in de verkoop zijn gegaan. De boeken zijn via diverse kanalen te verkrijgen, waaronder in de eigen winkels in Beesd en Utrecht, maar ook online via www.landgoedwinkel.com.
Voor meer informatie: www.marienwaerdt.nl of www.landgoedwinkel.com