Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In deze landen hebben veel volwassenen nog geen smartphone

In Zuid-Korea is het het smartphonegebruik het hoogst ter wereld. Het is het enige land waar 100% van de volwassen bevolking een mobiele telefoon heeft.

95% van de volwassenen in Zuid-Korea heeft een smartphone en 5% heeft een gewone mobiele telefoon. Dit in tegenstelling tot India waar 75% van de volwassenen nog geen smartphone bezit hoewel 40% wel een mobiele telefoon heeft. 

In IsraĆ«l, Nederland en Zweden heeft ruim 85% van de volwassenen een smartphone en heeft slechts 2% helemaal geen mobiele telefoon. 

In Polen en Rusland, waar respectievelijk 30% en 34% van de volwassen bevolking een normale mobiele telefoon gebruikt, ligt het percentage dat een smartphone bezit beduidend lager, respectievelijk 63% en 59%. 

Klik hier voor een grotere weergave

Volgens weforum.org  vormt Canada, waar een kwart van de bevolking geen mobiele telefoon heeft, een opvallende uitzondering onder de ontwikkelde landen. In dit land is het smartphonegebruik in stedelijke gebieden hoog maar laag in de afgelegen binnenlanden, waar geen of nauwelijks dekking is.

 

Publicatiedatum: