In deze landen hebben veel volwassenen nog geen smartphone

In Zuid-Korea is het het smartphonegebruik het hoogst ter wereld. Het is het enige land waar 100% van de volwassen bevolking een mobiele telefoon heeft.

95% van de volwassenen in Zuid-Korea heeft een smartphone en 5% heeft een gewone mobiele telefoon. Dit in tegenstelling tot India waar 75% van de volwassenen nog geen smartphone bezit hoewel 40% wel een mobiele telefoon heeft. 

In Israël, Nederland en Zweden heeft ruim 85% van de volwassenen een smartphone en heeft slechts 2% helemaal geen mobiele telefoon. 

In Polen en Rusland, waar respectievelijk 30% en 34% van de volwassen bevolking een normale mobiele telefoon gebruikt, ligt het percentage dat een smartphone bezit beduidend lager, respectievelijk 63% en 59%. 

Klik hier voor een grotere weergave

Volgens weforum.org  vormt Canada, waar een kwart van de bevolking geen mobiele telefoon heeft, een opvallende uitzondering onder de ontwikkelde landen. In dit land is het smartphonegebruik in stedelijke gebieden hoog maar laag in de afgelegen binnenlanden, waar geen of nauwelijks dekking is.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven