Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit Wageningen en ninja’s werken aan groen einde insectenoverlast

Ze brengen schaamte en irritatie en zorgen voor overlast in huis. Zeker nu de temperatuurverwachting de komende twee weken boven de 25 graden uitkomt. Fruitvliegen 'gaan lekker' op warm weer. Klimatologen verwachten ondertussen dat de Nederlandse zomers alleen maar warmer worden. De Wageningen Universiteit en Fruit Fly Ninja slaan sinds dit jaar daarom de handen ineen. De ultieme missie: alle milieuvervuilende producten op het gebied van ongediertebestrijding overbodig maken.Groen en simpel
Veel van de huidige oplossingen om fruitvliegen te bestrijden, brengen schade toe aan het ecosysteem. De Fruit Fly Ninja is hier de groene tegenhanger van en daarmee de oplossing voor de toekomst. Het retailproduct is geniaal en simpel tegelijk: het bootst een broed- en voedplaats na. De fruitvliegjes kruipen er maar wat graag in, maar kunnen vervolgens de uitgang niet meer vinden. Het systeem werkt volstrekt mechanisch zonder actieve stoffen die de vliegen doden. De vloeistof is natuurlijk en gifvrij. De val is gemaakt van biologisch afbreekbaar en gerecycled plastic en kan bij het plastic afval worden gegooid. "En niet onbelangrijk: het werkt! In vier jaar tijd zijn wij de meest gebruikte oplossing tegen fruitvliegjes geworden", zegt oprichter & CEO Ferdinand van der Neut. Wereldmarktleider Rentokil heeft het product als beste getest en gebruikt het wereldwijd om fruitvliegoverlast tegen te gaan.Brede impact
De samenwerking tussen het Wageningse kennisinstituut en Fruit Fly Ninja is opgezet om de groene impact van de fruitvliegvanger door te trekken naar andere overlastgevers. Beide partijen werken bijvoorbeeld hard aan een groene muizen- en mierenoplossingen en aan een gifvrije muggenolie om DEET te vervangen. Muizen zijn in West-Europa aan een opmars bezig en die populatiegroei brengt ziekten met zich mee. Om deze, maar ook andere plagen te bestrijden, maken de huidige oplossingen gebruik van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Dat is Van der Neut, maar ook de EU, een doorn in het oog. "Fruit Fly Ninja is ambitieus. We investeren in de samenwerking met de Wageningen Universiteit om alle milieuvervuilende producten op het gebied van ongediertebestrijding overbodig te maken. In de huidige mierenoplossingen zit bijvoorbeeld spinosad, een insecticide op basis van chemische componenten dat onder andere schadelijk is voor bijenpopulaties. De Wageningen Universiteit en wij zijn ervan overtuigd dat dit anders kan."

"Fruit Fly Ninja is ambitieus. We investeren in de samenwerking met de Wageningen Universiteit om alle milieuvervuilende producten op het gebied van ongediertebestrijding overbodig te maken.”, Ferdinand van der Neut, Oprichter & CEO Fruit Fly Ninja.

Silverfish Ninja
Ook de zilvervis ontkomt niet aan de dadendrang van het Ninja team. De Silverfish Ninja is het nieuwste product en bootst een voed- en schuilplaats na. Bij het betreden van de val blijven ze plakken aan een lijmlaag. Ook dit product werkt volstrekt mechanisch en bevat geen actieve stoffen om de zilvervisjes te doden.

"We willen graag dat consumenten onze missie omarmen en bewust kiezen voor onze Ninja’s, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ongediertebestrijding ook ecologisch kan", Olav van der Willik, CCO & Co Owner Fruit Fly Ninja.

Over Fruit Fly Ninja
Fruit Fly Ninja is in twee jaar geleden marktleider geworden in Nederland op het gebied van fruitvliegbestrijding. In 2015 kwam Fruit Fly Ninja op de markt voor de horeca. Dat werd een succes. Vervolgens nam Vitaminestore contact op om het in 2016 in hun winkel te verkopen en werd het een zeer succesvol retailproduct. In 2017 sloot Jumbo zich hierbij aan, in 2018 gevolgd door onder andere Albert Heijn, Etos, Plus en Blokker. In 2019 groeide Fruit Fly Ninja door naar België, Luxemburg en Australië. Ook bij warenhuis El Corte Ingles (Spanje) en verschillende andere internationale retailers ligt het product in de schappen. Naast de Fruit Fly Ninja verkoopt het bedrijf de Silverfish Ninja en de Plant Fly Ninja. Het Ninja team werkt ondertussen hard door aan onder meer een ecologische mieren- en muizenoplossing. In Nederland verzorgt Bunzl de afzet richting de supermarkten en ook internationaal werken zij nauw samen met afzetpartners.

Voor meer informatie: www.fruitflyninja.com

Publicatiedatum: