Zweden: Midsona neemt het biologische bedrijf Ekko Gourmet over

Het biologische voedselbedrijf Midsona heeft in slechts één week twee bedrijven overgenomen. De nieuwste aanwinst van het bedrijf is het Zweedse bedrijf Ekko Gourmet.

Het in Stockholm gevestigde bedrijf Midsona, dat gespecialiseerd is gezondheids- en welzijnsproducten, zei dat ze 6,5 miljoen Zweedse Kroon (€617.516) hebben betaald voor het bedrijf. Eerder deze week maakte het bedrijf al bekend dat het Eisblümerl, een Duits bedrijf dat biologische spreads produceert, heeft gekocht.

Ekko produceert biologische en veganistische producten, zoals burgers van pinda's en zonnebloempitten en verschillende diepgevroren vegetarische voedingsmiddelen. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van rond de 10 miljard Zweedse Kroon (€949.853), zo lieten ze weten in een verklaring.

Jared Christensen, die voor 92% eigenaar was van Ekko, zal aanblijven om de innovaties en productontwikkelingen in de diepgevroren voeding te coördineren. Stuart Walker heeft het overige aandeel behouden, hoewel de verklaring geen uitleg gaf over zijn toekomstige plannen.

Peter Åsberg, de directeur van Midsona: "We hebben de spannende reis van Ekko Gourmet al een aantal jaren gevolgd en we zijn erg blij dat het bedrijf nu deel uitmaakt van de Midsona-familie. Ekko Gourmet heeft een assortiment dat Midsona goed aanvult en we kijken ernaar uit om verder te bouwen op Ekko Gourmet's positie binnen de diepgevroren vegetarische productensector." 

Ekko is in 2006 opgericht en biedt ook bolletjes van quinoa en steaks van pinda's, biet en hennep aan. Onder de Zweedse klanten van het bedrijf vallen onder andere ICA, Co-op en Hemköp.

De merken die Midsona in het assortiment heeft zijn Urtekram, King Markatta, Davert, Friggs, Helios, Dalblads, Naturdiet en Eskimo-3. Het bedrijf staat ook genoteerd op Nasdaq en had in 2018 een verkoop van 2,8 miljard Zweedse Kroon (€266 miljoen).

Bron: Just-food (Simon Harvey)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven