Nieuw: Biologische en Fairtrade thee

Australian, bekend van de luxe chocolade en biologische koffie en ijsvarianten, breidt haar assortiment uit met 100% biologische en Fairtrade gecertificeerde thee. Met één zwarte en vijf groene theevarianten, heeft Australian gekozen voor functionele theevarianten met een pure smaakbeleving, voor verschillende momenten van de dag. De thee is verkrijgbaar bij Albert Heijn en binnenkort bij Sligro.

Fairtrade; zorg voor mens en milieu
De thee is 100% biologisch, Fairtrade gecertificeerd en gemaakt van uitsluitend hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. “Na onze biologische koffie en - chocolade is het uitbrengen van een theelijn een logische stap, waarin wij het ‘koffie-theemoment’ compleet maken. Australian wil bijdragen aan mens en milieu, daarom hebben wij niet alleen voor biologisch maar ook voor Fairtrade certificering gekozen”, aldus Marcel Gerritsen, Managing Director van Australian. Fairtrade is naast een keurmerk een wereldwijde beweging die strijdt voor een beter inkomen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, goede arbeidsomstandigheden en een milieuvriendelijke teelt.

“Door deze stap zorgt Australian ervoor dat consumenten nog makkelijker kunnen kiezen voor Fairtrade thee en daarmee bijdragen aan een beter leven voor de mensen die hard werken om de thee te plukken en te verwerken. De medewerkers op de theeplantage kunnen de Fairtrade premie bijvoorbeeld gebruiken voor betere huisvesting en onderwijs voor hun kinderen”, aldus Peter d’Angremond, Directeur Fairtrade Nederland.

Vol van smaak, puur natuur
Ieder kop thee is vol van smaak en puur natuur dankzij de gecontroleerde biologische teelt en productie. De groene thee varianten – Beautea, Puritea, Teatox, Mintea en Nightea – zijn afkomstig uit China, waar de theeplanten onder de meest optimale omstandigheden groeien. De theeblaadjes voor de zwarte thee – Chai – worden met de hand geplukt in het hooggelegen Sri Lanka.

Functionele thee
Door de thee te verrijken met een combinatie van natuurlijke kruiden en specerijen, zijn er verschillende smaken ontwikkeld voor elk moment van de dag. Zo kent de Mintea een verfrissende werking dankzij de toevoeging van pepermunt en rozenblaadjes. Kom je in balans met de Teatox, die haar krachtige antioxidanten kan toeschrijven aan de hibiscus. Of geniet van de Nightea, voor een rustmoment voor het slapengaan, dankzij de verrijking van lavendel en kamille.

Alle thee varianten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, op www.australianhomemade.com en binnenkort bij Sligro.


Australian
Plesmanstraat 31
3905 KZ Veenendaal
0318 583140
info@foodexperiencegroup.com 
www.australianhomemade.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven