Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi lanceert zijn eerste biologische champagne ooit voor slechts €30

Budgetsupermarkt Aldi lanceert zijn eerste biologische champagne ooit en deze fles bubbels kost maar liefst de helft minder dan dat van een vergelijkbaar premium merk. 

De Duitse supermarkt zegt dat zijn nieuwe assortiment het "meest premium aanbod" tot nu toe is, terwijl het inspringt op de groeiende vraag naar wijnen die zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn geproduceerd.

De Philizot Organic Champagne, die in de Marne Valley in Frankrijk is ontwikkeld, wordt geproduceerd zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen of chemicaliën. De champagne kost £26.99 (€30,57) per fles.

Aldi zegt dat het "een elegante champagne is met een unieke roze kleur door een gebrek aan zwavel in de vloeistof".

Ondanks de enorme groei van het aantal biologische producten is slechts 600 van de 33.000 hectare aan wijngaarden (minder dan 2 %) in de Champagne regio gecertificeerd biologisch, wat het een zeldzaam product in de schappen van de supermarkt maakt.

De champagne is via Aldi.co.uk verkrijgbaar voor £26.99 (€30,57). 

Dit is slechts de helft van de prijs van premium merken champagne, zoals Lanson's Green Label Organic Brut, dat gemiddeld £55 (€62,32) kost.

De champagne gaat tegelijk in de verkoop met drie nieuwe vintage dranken van de veelgeprezen champagneleverancier Philizot et Fils. 

Julie Ashfield, directeur Inkoop bij Aldi UK, liet weten: 'We zijn enorm trots op ons wijnassortiment en dankzij het uitstekende werk van ons getalenteerde inkoopteam kunnen we ons champagne-aanbod steeds beter maken.

"Onze Veuve Monsigny Champagne Brut NV blijft enorm populair bij onze klanten, wat bevestigd wordt door het grote aantal flessen bubbels dat we dagelijks verkopen.

'We zijn enorm trots dat we kunnen voldoen aan de toegenomen vraag naar champagne van uitstekende kwaliteit met ons meest premium assortiment tot nu toe."

Aldi's goedkopere producten komen ook regelmatig als beste uit de test. Onlangs versloeg Aldi's zonnebrandcrème van £1.99 (€2,25) vergelijkbare premium producten als Garnier Ambre Solaire en Piz Buin in een consumentenenquête voor Channel 5 Shop Smart: Save Money. 

In februari was dit ook al het geval toen de Sauvignon Blanc van £4.99 (€5,65)  en Prosecco van £6.99 (€7,92) van Aldi beter uit de bus kwamen dan de vergelijkbare, duurdere producten van premium supermarkt Waitrose.

Bron: Daily Mail 

Publicatiedatum: