Mei 2019 is een bijzonder moment voor Olympisch schaatskampioen Bart Veldkamp. Na een aantal trials in kleinere winkels en online neemt Ekoplaza deze week zijn Bart's Bites op in al haar winkels. En dat is mooi na zes jaar ontwikkelen, ondernemen en pionieren. Bart: "De opname in Ekoplaza is een geweldige doorbraak waar je als start-up met een biologisch verantwoord merk van droomt. Verkrijgbaar zijn bij de grootste en beste biologische supermarktketen van Nederland is fantastisch", aldus Bart Veldkamp.

Bart Veldkamp met zijn moeder Ada.

Toekomst
Bart kijkt gelijk ook verder: "Wat mij betreft is dit nog maar het begin. Ik wil iedereen kunnen bereiken. Voor de consument is het aanbod vaak een probleem: op het moment dat je behoefte hebt aan een voedzaam tussendoortje is het vaak beperkt of helemaal niet beschikbaar. Dat probleem wil ik met Bart's Bites graag oplossen. Ik vind dat goede voeding altijd en voor iedereen bereikbaar moet zijn. In de bio-supermarkt dus, maar bijvoorbeeld ook on-the-go en in scholen en sportkantines waar veel jeugd is."

Zes jaar
Bart deed er zes jaar over om Bart's Bites te ontwikkelen. Samen met moeder Ada - een orthomoleculair voedingsdeskundige - ontwierp hij het concept en de recepten. Toen hij geen partner kon vinden, die Bart's Bites kon produceren zoals hij wilde, liet Bart zijn eigen machines bouwen en zette zelf een fabriekje op. Het is karakteristiek voor de schaatser en de ondernemer: de ingrediënten, de samenstelling van het recept, de verpakking – alles is gemaakt met dezelfde topsport-mentaliteit: we doen geen concessies.

De bites
Het resultaat is een voedzaam en no-junk tussendoortje dat vrij is van de bekendste allergenen. De bites bestaan uit groenten, fruit, pitten en zaden en bevatten een gebalanceerde verhouding van snelle en trage koolhydraten, vezels en eiwitten. Dat is positieve energie: het vult zodat je er weer even tegenaan kunt zonder dat je er een suiker-kick van krijgt. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch en plantaardig, bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen, geen toegevoegde suiker en geen conserveringsmiddelen of andere onnatuurlijke rotzooi. De bites zitten vol met vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en spoorelementen.


 
Los
Vanaf deze week zijn er drie Bart's Bites te koop: 

  • Red Fruit – een zomerse fruitbom van bosbessen en frambozen, groente, kokos, zonnebloem- en pompoenpitten, munt en verveine. Fris, lekker en vol goede energie. 
  • Espresso – een bite met een echte koffie-kick. Gemaakt van vijgen en rode biet, gepofte quinoa, chia- en lijnzaad en echte espressokoffie van Arabica bonen.  
  • Chocolate – wie is er niet dol op? Dadels, kokos, rode biet, zaden, quinoa, rozijnen cacaopoeder en cacaoboter en een klein beetje kardemom.

Nog even een advies van moeder Ada: goed kauwen graag. Als je kauwt, komen smaken vrij en de enzymen in je speeksel helpen de opname van de voedingsstoffen. 

Bart's Bites
Rood Fruit, Espresso en Chocolade.
Inhoud één verpakking: 30 gram, circa 8 bites.
Te koop bij onder andere Ekoplaza

Verkoopadviesprijs: € 2,29