Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumentenlijn Hygeniq telt al 28 producten

Een groen alternatief in schoonmaakmiddelen

De founder van Hygeniq, Marcel, was ooit directeur en eigenaar van een professioneel schoonmaakbedrijf. De schadelijke chemicaliën in de producten die door de mensen in zijn bedrijf gebruikt moesten worden, waren letterlijk een doorn in zijn oog. Deze producten deden feitelijk meer kwaad dan goed. Dat moet anders en dat kán ook anders. Hij verkocht zijn schoonmaakbedrijf en samen met een team van gelijkgestemde mensen, die zijn visie op een schonere en betere toekomst deelden, creëerde hij Hygeniq.

Hygeniq is gevestigd in Enschede en ontwikkelen, produceren en distribueren sinds 2012 een uitgebreid assortiment ecologische en veilige reinigingsproducten aan de professionele schoonmaakmarkt. Inmiddels levert Hygeniq groene en veilige producten aan zo'n 1500 professionele klanten, waaronder ziekenhuizen, schoonmaakbedrijven en talloze bedrijven in de horeca. "Deze professionele producten zijn allemaal zeer effectief want professionals werken alleen met de beste producten. Omdat deze producten van Hygeniq 100% effectief, 100% groen en 100% veilig zijn, zijn ze eigenlijk ook zeer geschikt voor de particuliere markt", vertelt Joyce Roelofsen.

De consumentenlijn bestaat al uit 28 producten. De roze producten zijn voor badkamer/toilet.

Hygeniq heeft daarom een lijn van 28 effectieve producten ontwikkeld met elk een specifiek schoonmaakdoel. Krachtige reinigers voor schimmel, afvoeren, kalk en groene aanslag. Maar ook dagelijkse reinigers voor bijvoorbeeld de badkamer, de vloer, de auto of de hele keuken: Hygeniq is vriendelijk voor alles behalve voor vuil. Een bijkomend groot voordeel: alle producten zijn 'non-classified'. Dat wil zeggen dat ze geen gevarentekens dragen, ze geen schadelijke dampen bevatten en je dus geen handschoenen of andere beschermende maatregelen hoeft te nemen.

De donkerblauwe producten voor 'indoor general', de paarse voor de keuken. 

Hygeniq is slechts één van de 102 bedrijven wereldwijd met een Cradle to Cradle Gold certificering. Dit certificaat is hét bewijs van circulair ondernemerschap en toont de toewijding om 'groen' te zijn in alles wat je doet. Hygeniq is hiermee de enige Nederlandse producent in haar markt met deze prestigieuze certificering.

De lichtblauwe producten kunnen buitenshuis gebruikt worden en de oranje zijn de zogenaamde 'troubleshooters'. 

Met haar producten streeft Hygeniq ernaar een circulaire toekomst te creëren waarin iedereen bijdraagt aan een schonere wereld. Een wereld die met trots door kan worden gegeven aan toekomstige generaties. "Door de manier waarop we schoonmaken te veranderen, veranderen we de toekomst van onze planeet", aldus Joyce.

De groene producten zijn bedoeld voor in de tuin.

Hygeniq is nu al verkrijgbaar als combipacks op Bol.com en binnenkort ook per stuk te vinden bij Albert Heijn en Handyman.

Voor meer informatie: Joyce Roelofsen, www.hygeniq.com 

Publicatiedatum: