Udea test nieuwe 'fustsorter' al in het huidige DKW-pand

Erik Does: "Wereldwijd de eerste met dit geavanceerde orderpicksysteem"

Tholen - Bij de bekendmaking van de nieuwbouwplannen vertelde Erik Does al dat Udea hiermee op technologisch gebied voorop gaat lopen. "De belangrijkste reden hiervoor is dat ons nieuwe omni-channel distributiecentrum uitgerust wordt met een zeer geavanceerd gemechaniseerd orderpicksysteem. Dit 'goods-to-man' Adapto-systeem heeft een capaciteit van wel 100.000 kratposities. En het lijkt erop dat we wereldwijd de eerste zijn die het systeem in verschillende temperatuurzones gebruikt. Dit ruimtebesparende systeem is de belangrijkste reden waarom het magazijn in de nieuwbouw qua oppervlakte niet groter zal worden dan in onze huidige situatie", vertelt Erik.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Erik Does naast het nieuwe pand. 

Dit nieuwe systeem is meteen ook het spannendste aspect aan de nieuwbouw, erkent hij. "We zijn wereldwijd het eerste bedrijf dat Adapto op deze wijze gaat gebruiken. Dit maakt het allemaal wel extra enerverend. En het is natuurlijk een forse investering. Omdat de magazijnenconsolidatie tot ingrijpende veranderingen voor alle medewerkers, wordt het aansturingssysteem alvast in de huidige magazijnen geïmplementeerd. Hiermee kunnen we een supergrote stap gaan maken, op weg naar een bijna foutloze en betere dienstverlening. Dit betekent een enorme stap voorwaarts. Uiteraard kunnen we straks pas in de praktijk alle voordelen daadwerkelijk ervaren."

Tijdens de rondleiding door het nieuwe pand vertelt Erik dat er verschillende werkstations geïnstalleerd worden naast het gemechaniseerde orderpicksysteem. "En 146 zogenaamde 'shuttles' moeten er voor zorgen dat de order van zowel de winkels als de e-commerce daadwerkelijk naar de medewerkers worden gebracht. Dit systeem lijkt ons ideaal aangezien wij met een grote diversiteit in productstromen werken, variërend van droge kruidenierswaren tot echt verse producten zoals vlees en vis." 

Udea maakt de overgang naar de nieuwbouw graag in kleine overzichtelijk stappen. "Er verandert straks genoeg, dus alle handelingen waarmee we reeds nu vertrouwd kunnen geraken, implementeren we reeds nu in de huidige processen. Om die reden wordt er sinds kort in het huidige DKW-pand ook al gewerkt met een nieuwe fustsorter. Zodoende is straks iedereen aan dit systeem gewend al zal de fustverwerking in het nieuwe pand iets groter worden. De lege kratten, fusten en dergelijke gaan vanuit het magazijn met een transportband omhoog naar de speciaal ingerichte ruimte. Hiermee verloopt het proces veel rustiger en werken we efficiënter met minder mensen."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: edoes@udea.nlwww.udea.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven