Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"BE O wil de plasticindustrie radicaal veranderen"

Nederlandse startup introduceert herbruikbare waterfles van suikerriet

Wist je dat 99% van het plastic wereldwijd gemaakt is van olie? BE O laat olie waar het hoort, diep onder de grond. De Nederlandse startup start een olievrije revolutie met de introductie van de BE O bottle: een herbruikbare waterfles van bioplastic. De fles is gemaakt van restmaterialen van Braziliaans suikerriet. BE O wil de plasticindustrie radicaal veranderen door lifestyle producten van duurzaam bioplastic op de markt te brengen. Dat doen ze met één product tegelijk. Het eerste product – de BE O bottle – is vanaf nu verkrijgbaar bij diverse retailers die te vinden zijn via www.beobottle.com.

Jaarlijks wordt 308 miljard kilo plastic uit ruwe olie gemaakt. Het wereldwijde olieverbruik door de plasticindustrie staat daarmee gelijk aan het olieverbruik door de luchtvaartindustrie. BE O oprichter Damir Perkic werkte zelf jarenlang in de plasticindustrie en gelooft dat het tijd is voor een olievrije revolutie. Met compagnon Wouter Moekotte koos hij er daarom voor om producten te produceren uit natuurlijke, hernieuwbare materialen als suikerriet, algen, olifantsgras, cassave en zetmeel. Bioplastic.

Suikerzoete waterfles
De BEO bottle is het eerste product van de Nederlandse startup. De fles bestaat voor 94% uit restmaterialen van Braziliaans suikerriet. Het suikerriet wordt eerst gebruikt voor suiker en bio ethanol. Vanuit het bio ethanol wordt het bioplastic geproduceerd waarvan BE O herbruikbare waterflessen maakt die vervolgens gekleurd worden met natuurlijke pigmenten. De strak vormgegeven fles is niet alleen duurzaam, maar ook slim ontworpen. De BE O bottle is modulair, zodat hij leeg minder ruimte inneemt en makkelijk schoon te maken is. Bijzonder is dat zowel design, matrijsontwikkeling als productie in Nederland plaatsvinden. Tot slot wordt voor iedere verkochte BE O bottle een boom geplant door Trees for the Future, zodat gebruikers nog meer klimaat verandering tegengaan. De BE O bottle is 100% recyclebaar.

Consumenten en bedrijven wakker schudden
Volgens oprichter Damir Perkic is de BE O bottle de start van een nieuwe standaard: "Wij willen de plasticindustrie zo veranderen dat er geen olieplastics meer geproduceerd worden. Dat begint met bewustwording. Onze activistische stijl schudt bedrijven en consumenten wakker door ze te laten zien dat je met bioplastic net zo goed producten kunt maken die er strak uitzien, geweldige functionaliteiten hebben en betaalbaar zijn. Als er behoefte is vanuit de markt, dan moet de plasticindustrie wel meebewegen."

Voor meer informatie: www.beobottle.com 

Publicatiedatum: