Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ekoplaza formule breidt uit met winkels in Lemmer en Emmen

Eerste Natuurwinkels gaan verder onder vlag van Ekoplaza

Vandaag (donderdag 4 april) heropenen Natuurwinkel Lemmer en Natuurwinkel Emmen als Ekoplaza. Dit zijn de eerste Natuurwinkels die officieel overgaan naar de Ekoplaza formule. In de komende periode zullen meer Natuurwinkels hun voorbeeld volgen.

Natuurwinkel Lemmer
Afgelopen januari vierde Marije Zanstra (27) haar eenjarige jubileum als winkelondernemer. Haar natuurvoedingswinkel in het centrum van Lemmer loopt lekker maar Marije is ambitieus: ze wil verder groeien én verduurzamen. De oude vertrouwde Natuurwinkel gaat zij daarom omvormen naar Ekoplaza. Marije heeft de opleiding als natuurvoedingskundige in Driebergen gevolgd en ging tegelijkertijd aan de slag bij haar ouders, die een natuurvoedingswinkel in Drachten hebben. Na vier jaar was Marije echter toe aan een nieuwe uitdaging. De overname van de natuurvoedingswinkel in Lemmer kwam precies op het juiste moment op haar pad.

Biologische voeding is echt haar ding, aldus Marije. Ze eet het zelf al haar hele leven. Met haar nieuwe Ekoplaza wil ze biologische voeding voor een breed publiek toegankelijk gaan maken. "Ik wil mensen laten ervaren dat het lekker en betaalbaar is en hen vertellen dat het sowieso beter is voor de aarde. Als meer mensen kiezen voor biologische voeding, kunnen we met elkaar het gebruik van bestrijdingsmiddelen stoppen en het mestoverschot oplossen", aldus Marije.

Natuurwinkel Emmen
Ruim 40 jaar geleden startten pioniers op een toen nog kleinere locatie in Emmen met de verkoop van biologische producten. Recent heeft hun dochter, Lieslot Adams, de onderneming, inmiddels gevestigd aan de Wilhelminastraat in Emmen, overgenomen.
Lieslot: "Meerdere malen kwam de natuurvoedingswinkel in Emmen te koop en speelde ik met de gedachte om het over te nemen. De voorgaande keren kon ik het nog niet combineren met mijn grote gezin. Eind vorig jaar diende de kans zich opnieuw aan en was de tijd rijp."

Met haar winkel heeft Lieslot ook een persoonlijke missie: "Met de verkoop van biologische voeding wil ik mijn steentje bijdragen aan een vitaal ecosysteem. De boeren en tuinders, die voor ons telen, gaan heel zuinig om met natuur en milieu. Met hun manier van werken verzorgen zij de cirkel van het leven. Insecten, bijen en andere dieren krijgen zo een goede kans. Daarbovenop streeft Ekoplaza naar plastic free en groeit ons aantal composteerbare verpakkingen in een sneltreinvaart. Om voedselkilometers te beperken, heb ik mijn focus op lokale producten. Ik verkoop bijvoorbeeld al groentes van tuinderij Leeuweriksveld uit Emmen en dagverse zuivel van de Venenhoeve uit Tweede Exloërmond. We staan open voor meer lokale aanbieders."

Webwinkel
Beide dames zijn erg trots op de ruime keuze suikervrije, glutenvrije, lactosevrije en veganistische producten. "Lekker en gezond", benadrukken zij. "Daarbij staat Ekoplaza bekend om zijn verrassende en gevarieerde actieprogramma. Nieuw in de service van beide winkels is de webwinkel waar klanten op hun eigen moment kunnen shoppen en een nog ruimere keus hebben dan in de winkel staat."

Op 4 april openen de nieuwe Ekoplaza in Lemmer en in Emmen. Dit heuglijke feit vieren beide winkels een week lang met feestelijke aanbiedingen en proeverijen.

Voor meer informatie: Geert-Jan Smits (Formulemanager Ekoplaza), 06 46236425, [email protected] 

Publicatiedatum: