Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koeien De Groene Griffioen na kort winterseizoen weer naar buiten

Na een kort winterseizoen, in december liepen de koeien nog buiten, mochten de melkkoeien van biologische boerderij De Groene Griffioen woensdag 27 maart al naar buiten.

De start van het weideseizoen is dit jaar erg vroeg. Vanwege een wintervoorraad die bijna op was, komt dit niet verkeerd uit, zo meldt De Groene Griffioen. Dat er weinig voorraad was, kwam door de droge zomer van 2018. Door de hitte en droogte groeide het gras weinig en moest er al bijgevoerd worden in de nazomer. 

Om 14:00 uur ging het hek open en draafden de koeien naar buiten. Langs het pad naar de wei stonden tientallen bezoekers die speciaal voor de 'koeiendans' naar de boerderij gekomen waren. Jong en oud genoot van het vrolijke moment en tevens de start van het weideseizoen. Na wat rennen en springen was het tijd om van het verse lentegras te eten en daarna lekker in het groen te herkauwen. Veel mensen bleven nog op het boerenerf om bij de twee pasgeboren kalfjes te kijken, op de skelter rond te rijden of te genieten van een ijsje van melk gemaakt van de eigen koeien.

Het start van het weideseizoen betekent graskaas. Komende weken maakt De Groene Griffioen extra veel kaas zodat liefhebbers over een week of vier de romige kaas kunnen eten. 

De start van het weideseizoen was bijzonder omdat het heel vroeg is, maar ook omdat Jurre en Hanna inmiddels op de boerderij geïnstalleerd zijn en vanaf april mee gaan werken. Zij waren met hun kinderen en hond op de boerderij en genoten ook van de dansende koeien. Boy en Wendela hopen met de hulp van de familie De Vos-Hilhorst de activiteiten nog beter te kunnen ontwikkelen.

Niet alleen tijdens evenementen zoals de koeiendans is de boerderij te bezoeken. Op dinsdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag kun je terecht in de boerderijwinkel voor biologische kaas, verse onbewerkte melk, zuivel, vlees, ijsjes en kaaskroketjes. Rondlopen in de stallen, de kalfjes aaien of met de poesjes knuffelen kan dan ook.

Ook voor vergaderingen, rondleidingen, muziekopnamen en teamuitjes ben je bij De Groene Griffioen welkom.

Voor meer informatie:

Wendela Griffioen
De Groene Griffioen
06 42164533
www.degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum: