"Nu wil ik plastic buitenspel zetten"

Patrick Gerritsen (Bio4Pack) in ZDF-programma 'plan b'

ZDF-programma 'Plan B' is een serie documentaires die met een oplossingsgerichte blik actuele issues onder de loep neemt en vanuit diverse invalshoeken probeert een oplossing te geven voor het betreffende onderwerp. De documentaire waar Bio4Pack in te zien was, heeft als titel 'Schluss mit Plastic' oftewel: weg met plastic.

Klik hier om de aflevering terug te kijken. Patrick komt vanaf 22 minuten in beeld. In het item nemen ze eerst een kijkje in zijn woning in Haaksbergen, waar de ex-grensrechter in het betaalde voetbal zijn mooiste 'trofee' uit die tijd toont, daarna gaan ze naar het nieuwe bedrijfspand in het Duitse Nordhorn en vervolgens bezoekt Patrick een Ekoplaza om een nieuw plasticalternatief te laten zien. 

Over de bijdrage van Patrick staat op de ZDF-website het volgende: De Nederlander Patrick Gerritsen hoopt ook punten te scoren met zijn verpakkingsidee in Duitsland. Hij produceert al jaren folieverpakkingen van suiker. Onze buren mogen deze verpakkingen gewoon bij het GFT-afval weggooien. In Duitsland werkt dat nog niet, met de composteerinstallaties kunnen de biokunststoffen niet gecomposteerd worden. Zal dat in de toekomst veranderen?

Patrick Gerritsen bij Ekoplaza in gesprek met Steven IJzerman (kwaliteitsmanager Udea). 

Voor meer informatie: www.bio4pack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven