"Willen met onze conceptstore een positieve verandering in gang zetten"

Odin winkel in Amsterdam wordt 100% vegetarisch

Op 11 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, wordt de Odin winkel aan de Ceintuurbaan 220 in Amsterdam een vegetarische conceptstore. Met deze conceptstore wil Odin samen met klanten ervaring opdoen in hoe we gezamenlijk aan een meer plantaardige toekomst kunnen werken. Het motto van de winkel wordt 100% veggie 100% bio.

Merle Koomans van den Dries (directeur Odin): "Best uniek in Nederland omdat er maar enkele winkels uitsluitend 100% vegetarische levensmiddelen verkopen. En onze producten zijn ook nog eens 100% biologisch."

Waarom een 100% vegetarische conceptstore?
Merle: "Je kunt minder of geen vlees en vis eten omdat je dierenwelzijn belangrijk vindt. Dat is een goede zaak. Je kunt deze keuze ook maken omdat je milieu en klimaatverandering belangrijk vindt. Minder vlees of vis eten heeft een zeer positief effect, want vleesproductie zorgt wereldwijd voor een immense aanslag op de aarde. Bij biologisch grondgebonden landbouw is dit al stukken minder. Maar ook daarbij worden natuurlijke bronnen ingezet voor diervoeding, terwijl die ook voor menselijke consumptie gebruikt kunnen worden. Wij willen met onze vegetarische conceptstore een positieve verandering in gang zetten én als echte doeners nieuwe ideeën omzetten in realiteit."

Vegetarische levensstijl
Laurien Kortenhorst (vestigingsmanager Amsterdam): "In 2018 hebben we een enquête onder onze coöperatieleden gehouden waarin 32% van de 647 respondenten aangaf geheel vegetarisch te eten. Daarnaast gaf 43% aan maximaal 2 maal per week vlees of vis te eten."

Merle: "Vegetarische en veganistische levensmiddelen maken al tientallen jaren een vast onderdeel uit van het assortiment van natuurvoeding-speciaalzaken zoals Odin. Dus best logisch dat bewuste consumenten hun boodschappen in onze winkels doen."

Onderzoek Odin
Odin wil antwoord op vragen als 'Hoe zou het zijn als we een hele winkel niet alleen 100% biologisch, maar ook 100% vegetarisch inrichten? Wat vinden klanten hiervan? Hoe krijgen we een nog beter aanbod aan vegetarische en veganistische producten? Heeft de winkel een andere inrichting nodig?'

Merle: "We spreken altijd graag met onze klanten en leden, maar zeker in dit geval is iedereen van harte welkom om mee te denken en mee te doen."

Voor meer informatie: communicatie@odin.nl en www.odin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven