Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw label voor melk van 100% grasgevoerde bio-koeien in VS

De Amerikaanse zuivelfrabrieken Organic Valley en Maple Hill intorduceren later dit jaar een nieuw label in de VS voor melk dat afkomstig is van biologische koeien die enkel gras gevoerd krijgen. Volgens de bedrijven gaat het hiermee om de hoogst mogelijke standaard voor biologische zuivelproducten.

Tim Joseph van Maple Hill erkent dat er al vele logo's zijn, maar hij ziet zeker ruimte voor dit nieuwe logo. Steeds vaker staat volgens hem op verpakkingen gemeld dat de melk afkomstig is van met gras gevoerde koeien. Er is daarbij echter geen controle op hoeveel gras deze koeien daadwerkelijk krijgen. Het gaat om een nieuwe OPT-standaard (Organic Plus Trust) en het programma heet 'The Certified Grass-Fed Organic Livestock Program and Certfication Mark'. Organic Valley verwerkt al vijf jaar biologische melk van graslandbedrijven. Aan het programma doen momenteel al meer dan 320 bedrijven mee evenals 15 gecertificeerde verwerkers, 15 certificeringsinstanties en de verwachting is dat er 48 verschillende producten op de markt gaan komen.

Voor meer informatie: www.organicvalley.coop en www.maplehill.com

Publicatiedatum: